Popets

Aquesta també la penjo jo per la novetat, però ens l’acaba d’enviar l’Anna per correu electrònic, o sigui, que l’autora és ella. Ara faltaria una foto:

Rés, que quan faig alguna recepta que em sembla bona, m’agrada compartir-la amb vosaltres. Ahir vaig fer uns popets que han quedat bo-ni-ssims!!!
Vaig veure un truquet que potser els fan més bons si cal.
Us dono les mesures per un kilo de popets “nets”. Vol dir que si els heu de netejar, calculeu un kilo i mitg. També us he de dir, que del kilo “net”, ha quedat una misèria!!! Compque, més val que per dues persones, penseu en un kilo per persona. A partir d’aquí, dobleu els ingredients.

Ingredients:

1 kilo de popets petits “nets” (jo, els he comprat frescos, però poden ser congelats)
3 cebes
1 porro
1 ó 2 alls
1 pastanaga
1 nyora (la polpa)
1 fulla de llorer
pebre (al gust)
un raget de ví blanc, o negre, o conyac, o xerès, o ví ranci, o aigua…. (però poquet)
unes quantes avellanes, o ametlles, o pinyons, o una mica de tot plegat… depend del que tingueu (per fer una picada)

Com fer-ho:

En primer lloc, netejarem els popets, treien el budellam, els ulls i la boca. Aixó si no son nets. I si son nets o congelats, els esbandirem ben bé. Esl posarem en un colador per eliminar l’aigua-
El truquillo: Posar la cassola en la que els cuinarem al foc pq s’escalfi el fons. Quan sigui calenta, sense oli ni rés, hi tirarem els popets ben escorreguts. Aneu remenan, i veureu que fà molta aigua. Deixeu que aquesta aigua s’evapori tot i donant tombs als popets. Aixó fa que és vagin coent amb els seu propi suc. No hi poseu sal, ja que ells mateixos, en porten.
Haureu picat tots els ingredients. Les cebes, el porro, la pastanaga i l’all. (Jo, els he trinxat tots plegats a la picadora, que és més fàcil)
Haureu d’anar en compte, pq quan els popets ja s’ha begut tota l’aigua, al no portar oli, s’enganxen al fons de la cassola amb molta facilitat. En aquest moment, hi tirarem un raig d’oli, i tots els vegetals picats i la fulla de llorer. Un pelet de sal (aneu tastant) i pebre al gust.  I anirem donant tombs per tal que és coguin Quan ja us sembli que és cuit, triturarem les ametlles, avellanes, pinyons, (o el que tingueu)  la polpa de la nyora i un dels dos alls, amb la mica de ví o el que sigui. ho tireu per sobre, li doneu uns tombs pq s’evapori l’alcohol, i llestos! D’un dia per l’altre, encara és més bó.

De fet, és més fàcil de fer, que d’explicar. Si us agraden els popets, o en podeu trobar, que aquesta n’és una altra…. no deixeu de fer-la. Té un resultat garantit! 😉

Petonets a les dues!

Anna.-

Anuncis

3 responses

  1. Acabo d’encarregar 1’5 kg de popets. Al meu poble, només porten peix dimarts i divendres, però el que porten està prou bé. Tinc tota la resta d’ingredients, o sigui que demà els faig , el fotografio i penjo la foto!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s