Besuc a la sal

L’animaló, pesava més de tres kilos!!! Als nostres forns d’aquí, segur que no l’haguessim fet entrar! (Amplieu la foto, i observareu la bona pinta que feia) Era tant gros, que la cua va quedar fòra de la plata!

Un dels mooolts plats que vam cuinar aquest Nadal passat  i que ja ha fet esment la Cèlia, và ser una mena de besug vermell a la sal. No és la varietat que coneixem aquí, però el resultat final và ser el mateix. Exel.lent!

Và ser tant curiós trobar un exemplar com aquest als EEUU, que el peix el trobes sense pell, ni arestes, ni cap, ni…. ni tant sols saps el que compres si no et llegeixes el cartell del damunt!

És tant fàcil, com esbudellar el peix, tallar les aletes, i molt important: NO ESCATAR-LO.

Escampar al fons d’una plata de forn, un gruix de sal adequat a la mida del peix, En aquest cas, la bestiola s’ho valía, i  vem necessitar com tres kilos de sal gruixuda. Tirar una mica de pebre per sobre del peix (o no) i cobrir-lo amb el mateix gruix.

Cal humitejar la sal espolsant-li amb les mans unes gotes d’aigua, per tal que quedi compacta. La Cèlia, em và donar una idea que no vem utilitzar, però que és molt bona. Batre clares d’ou, i barrejar-les amb la sal per tal que quedi millor compactada.

Posar al forn a 200ºC, i quan la sal s’hagi fet una crosta, ja està fet. El temps, depend del tamany de la criatura en qüestió. Després, només cal esberlar la crosta amb una mà de morter, i amb compte, anar treien la carn netejant-la d’arestes. Si queda una mica de sal enganxada, no us preocupeu. Posar-lo en una plata per servir, o directament a cada plat i tirar un bon raig d’oli d’oliva verge per damunt.

Aquest mateix mètode, serveix  per fer una cinta de llom sencera, un pollastre, llobarros, orades, etc.  Donat que el peix es cou en un obrir i tancar d’ulls, si és tracta de carn, potser el temps de cocció hauría de ser més llarg.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s