Ametlles garrapinyades

Què puc dir de les garrapinyades que no sapigueu???

Només que m’ha fet gràcia anar fotografiant el procès de cocció, quan van canivant d’un estat a l’altre. És realment divertit. Ara, que més divertit és cruspir-se-les!

La recepta, mòlt fàcil:

1 got d’ametlles crues i amb la pell

1 got d’aigua

1 got de sucre.

Ho posem al foc mitjà i comencem a remenar quan arranquin el bull, i no parem fins al final. Suquem el taulell de la cuina amb oli perquè no s’enganixn i les aboquem allà perquè es refredin.

Llàstima que no sigueu aquí per fer-vos un cafetó i tastar-les:

Anuncis

8 responses

  1. Olé, olé! Ametlles garrapinyades! Ja fa temps que em ronda de fer-les però mai m’hi havia posat perque no n’havia fet mai i perque tampoc en tenia la recepta!
    Ara ja no tinc excusa! He de trobar ametlles crues doncs, no?

  2. Guapes! fan il·lusió els comentaris!
    Cèlia, ametlles crues amb la pela. Aquests americans no saben que es perden.
    Les he fet avui mateix, Anna. Ara ja només queden la meitat 😦 És d’aquestes coses que fas èr si bé algú, i quan algú ve, ja te les has cruspit!

  3. Aquest és el perill Mertxe!!! Que quan comences, no hi hà aturador! 😦 Hahahaha….
    Les fotos, molt bones, eh? Si que és divertit veure com canvien de color i textura.
    Genial per aprimar-se!!!!! 😉

  4. No, en sèrio: AIXÒ és in POST! Fotos de com es va fent la recepta poc a poc… i es veu el canvi gradual de la textura del menjar que es cou… a més, recepta! Genial. M’encanta, m’encanta! Tinc ametlles torrades…! 😦 Per tant, quan vagi al super, a veure si en trobo de crues. Nyam, nyam.

  5. Han de ser crues i amb pela, Cèlia…no torrades. També és pot fer amb cacauets, avellanes, o qualsevol fruit sec cru.
    Una pregunta Mertxe… que tal amb “sucre moreno” o mel? Que et sembla?

  6. Hola! Avui he tornat a fer garrapinyades (clawpinnapled almonds, hahaha) i he fet un parell de variacions que crec paga la pena comentar. Una tècnica: enlloc de sucar el taulell amb oli, posem-les a sobre un paper de forn, va de conya!
    Segona, enlloc de sucre blanc, les he fet amb sucre de canya o moreno, i queden perfectes, o sigui que millor aquest, que és molt més saludable (hola!).
    La tercera era afegir un gotet de ratafia o altre licor a les ametlles (a suggerència de la Cèlia). Ho he fet i no noto res. Així que prefereixo menjar-me les garrapinyades i la ratafia per separat, que fa més efecte, jejeje!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s