Carpaccio de gambes (a les tres textures)

Au, aquesta és bonissima!

No puc penjar foto, perquè la vaig fer per les festes de Nadal de fa dos anys. Miraré si en trobo alguna per la xarxa.

Ingredients

Gambes fresques o llagostins (important, perquè després, s’han de tornar a congelar)

Paper film de cuina, o paper de forn, o bosses grans de zippbloc

Cassó de cul plà

Un bon brou de peix (ara no, però ja penjaré la recepta en un altre moment)

Oli, sal i pebre

Per fer el Carpaccio de gambes:

Pelar les gambes, treient el budell de l’esquena. Guardar els caps i les peles pel brou.

Al damunt del taulell de la cuina, posar el film de plàstic o el paper de forn. un quadradet per cada racció.

Tres o quatre gambes (segons tamany) i tapar amb un altre quadrat de film o paper.

Amb el cassó aplastar-les fins que quedin com una làmina fina, i amb les mans per sobre, deixar-ho arrodonit.

Congelar cada unitat .

Reservar tres o quatre gambes senceres per racció  i fer-les a la planxa a l’últim moment. Només un plis-plas

Muntar el plat:

Col.locar al fons del plat, el carpaccio de gambes. Al damunt, les gambes que hem acabat de fer a la planxa. Tenir una gerra amb el brou ben calent, i quan la penya és a la taula, anar tirant per sobre del plat el brou de peix. El brou ha de ser consistent, si cal, afegir-hi una mica de farina d’arros o “maizena” perquè tingui més “cos”

L’escalfor del brou, acaba de coure el carpaccio. Us asseguro que queda de 10!!!! Un plat digne del Bulli! 😉

Val a dir, que el cappaccio per si sol, i acompanyat pel voltant de rúcula, canònges, o qualsevol cosa que us vingui al cap, i amanint-lo amb escames de sal (o sal guixuda) un raget de llima o llimona (o no) i un bon raig d’oli, és molt bó!

Crec que la Cèlia ja ho ja tastat….oi que si?

Anuncis

3 responses

  1. No, doncs no l’he provat, no! Hmmmm… potser el faig. Encara em queda brou del que vas fer per Nadal…! Per cert, em sembla que la segona foto que has publicat és d’una sopa de peix amb gambes, no? Vaja, això sembla!

  2. No, no Cèlia…. les fotos son “robades” a internet. No en tenía d’aquesta recepta.
    La primera, és del plat sense la sopa al damunt, i la segona, és del plat complert.
    I el que deia, és que crec que has tastat simplement el “carpaccio de gambes”·, (sense la sopa)… no és així?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s