Ventresca de tonyina

 

Ja fa dies que em venía de gust fer una bona Ventresca de Tonyina. És dificil de trobar perquè d’una bestiota gran, només surten dos talls de ventresca, més o menys grossos, en funció del tamany del bitxo.

No deu ser el temps de la tonyina ara, i res de res. Però, ailà! Al Carrefour, he vist que en teníen de congelada. Una mica a contracor, m’he atrevit a comprar-la. No les tenía totes quan s’ha descongelat, perquè al damunt, he llegit a l’envolcall: ” Ventresca de atún de ALETA AMARILLA”!!! Ho he preguntat i tot, però compque els del Carrefour son tant brètols, el peixater m’ha contestat: “Está claro señora! El atún es de aleta amarilla”!!! -Ai cony, aixó ja ho he llegit que l’aleta és groga! -“Entonces debe ser que dónde lo han pescado, los atunes tienen la aleta amarilla. Deben venir de Xina”  Compque no en treia l’aigua clara, m’he aventurat a experimentar per mí matèixa. I quina ha estat la meva sorpresa…. BO-NI-SSI-MA!!! 🙂

Mertxe, no sé si n’has fet algún cop, (ja sé que a la Cèlia l’hi agrada molt) però si no en trobes a la teva peixatería de fresca, (és carota la fresca) quan vagis al Carrefour, compra’n. Son molt barates (aixó m’ha fet sospitar)  3,90€ la bossa amb tres bons talls força guixuts, que aquesta és la bona per la quantitat de greix (del bó, omega3) que porta infiltrat, i que la fa més melosa.

No poso foto. Primer, perquè ja me l’he cruspida, 😉  i desprès perquè és tant fàcil com aixó:

Ventresca

sal, oli, pebre

Picada d’all, julivert i oli (opcional)

Jo avui, l’he fet a la barbacoa que ha quedat … mmmmhhh!!! Oh que bona! Amb un pinzell, l’he untat una mica d’oli perquè no s’enganxés a la graella.

També és pot fer a la planxa. (ben calenta i poc cuita) Aquí, potser no cal ni oli.

No cal fer-hi rés. Directament a coure. Un cop està feta, s’hi tira el pelet de pebre, una mica de sal gruixuda, o escames, o maldom, i un rajolí d’oli, poquet, o… si us decidiu per l’all i julivert, tirar-ho per sobre quan és ben calenta. I rés més!!! Més fàcil, impossible!

L’he acompanyat d’escalivada d’albergínia i pebrot que tenía feta, i he dinat com una reina!

Em sembla que no serà l’últim cop que en compri de congelada…!

Anuncis

5 responses

  1. Què fort!
    Crec que hem penjat una recpta cadascuna simultàniament!
    Això de la ventresca de tonyina, m’hi animo ràpidament. Aquí al poble porten tonyina fresca de tant en tant, i potser puc comprar la ventresca. Exactament, què és, la part de sota la panxa que cobreix les tripes, no?
    M’agra molt que hagis penjat una recepta fàcil i pràctica, però trobo a faltar la foto!!!
    Petonets!

  2. Ja he penjat la foto. Ni que no sigui la que he fet avui exactament, us asseguro que tenía la mateixa pinta 🙂 només que l’acompanyament, era escalivada en lloc d’arrós i sanfaina, que també és una bona idea.
    Mertxe, el que has de fer, és parlar amb la peixatera i dir-li que te la guardi tota. Sempre pots congelar el bocí que no facis. T’ho dic, perquè és dificil d’aconsseguir, que sovint les tonyines, els hi arriben sense cap ni ventresca. Si no, ja saps… la del Carrefour surt prou bé! 🙂

  3. Cèlia, aquests bocins de la tonyina que son tant greixosos, millor no tenir-los massa temps, que si no, s’enrancien. Fes-la tant aviat com puguis.
    Per cert…. acaba de guanyar el Barça!!!!!!!!!!!!!!!!! 😉 Visca !!!

  4. Hahahah! ara que m’he llegit aquest “post” teu amb més deteniment m’adono que parles de la “Yellowfin Tuna”, i.e: “tonyina de l’aleta groga”. Molt apreciada per sushi per la seva qualitat de carn… el Tom n’enganxa a l’estiu. S’intenta evitar el seu consum perque tendeix a anar molt carregada de mercuri, però hey, això no afecta el seu gust, no? o sigui que a qui l’importa… no res, que volia aclarir això de “l’aleta groga”… La tonyina té la seva temporada a l’estiu, mai a l’hivern, tardor o primavera… d’aqui a que no en trobis mai durant aquests temps de l’any!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s