Mona de Pàsqua

Com ja sabeu, sóc padrina d’una nevodeta meva, o sigui que em toca fer-li la Mona.

Aquest any he decidit fer una pastís Sacher per començar a entrenar el paladar de les dues (cada setmana les suborno amb galetes, magdalenes, i demés…).

Aquest pastís té una base de pa de pessic de xocolata. He canviat la manera de fer el pa de pessic de xocolata, i ara el faig amb cacau pur enlloc de amb xocolata fondant. No té tant greix (ja hi posem l’oli

de dir que normalment em puja més alt, potser perquè hi vaig posar la meitat de mantega. Un altre dia, hi va tota:

INGREDIENTS:

  • 4 ous
  •  200 g. de sucre
  • 50 g. de cacau pur
  • 100 g. d’oli d’oliva
  • 170 g. de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 1 pessic de sal
  • 1 iogurt

El pa de pessic el faig sempre amb la Thermomix. Primer, hi posem els ous i el sucre, amb la papallona, i programem 1 minut a 50º, a velocitat 3. Després podem seguir batent un altre minut sense temperatura.

Afegim l’oli i el iogurt i barregem 15 s. a velocitat 3.

Incorporem la farina, el cacau, el llevat i la sal. Barregem 6 segons a velocitat 3 i acabem de barrejar amb l’espàtula.

Enfornem 30 minuts a 170º.

Enlloc de posar-hi melmelada d’abercoc, l’he farcit amb melmelda de maduixes que vaig fer la setmana passada i que està… superbona.

La cobertura, que com podeu veure a la foto ha quedat brillant com un mirall, l’he fet així:

·150 g. de nata líquida

·190 g. de xocolata negra fondant

·50 g. de mantega

·2 cullerades de sucre.

Esclafem primer la nata, hi afegim la resta, ben trossejada la xocolata, i triturem tot bé fins tenir una pomada, amb la qual cobrim els pastís.

Els ous els he fet amb motllos d’aquests Lékué, amb dues xocolates i confits de colors.

He decidit decorar-la amb confeti de sucre perquè les nenes tenen 2 anyets, i havia de donar llum a tanta foscor. Si fos per mi, hi hauria posat ametlla filetejada torrada.

Jo crec que m’he engreixat només de fer-la!!!!

Aquesta tarda els hi porto!

Anuncis

3 responses

  1. Ala ella, que valenta!!!! 😉 Que xula t’ha quedat!!!! 😉
    Molt bé! Enhorabona! Les teves nebodes, segur que s’en llepen els dits i que el que convigui!
    Ja veig que estàs amortitzant els motlles aquells del Lékué!!! Genial, eh?

    La “Sachertorte”, (vienesa ella), és deliciosa! Quan feia alemany a l’EOI, la nostra profe que era austríaca, ens và donar la recepta autèntica d’en Franz Sacher, i la història d’aquest popular pastís. He de confesar, que mai m’en vaig sortir de fer-la com déu mana…. 😦 Hauré de tornar-ho a considerar 🙂

  2. El glasejat, t’ha quedat de sobresalient! No hi hàs afegit gelatina? Lluent, lluent, eh? Molt bé!!! 🙂
    Apa, a veure que fà avui el Barça! FORÇA BARÇA!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s