Amanida de Mongetes amb Tonyina i Xicoira

Image

Aquesta amanida és perfecta com a entrant ràpid per un sopar o dinar d’estiu!

INGREDIENTS:

– 1 xicoira neta i tallada a trossos irregulars.

– 6 cullerades soperes de vinagreta de jolivert (més avall).

– 425 gr. de mongetes blanques (si son de llauna, les haurem esbandit bé amb aigua i les haurem escorregut bé).

– 2 tijes grans d’api, tallades, molt primes, en una diagonal extrema.

– 450 gr. de tonyina enllaunada en oli d’oliva de qualitat, a trossos grans i irregulars (jo vaig trobar ventresca de tonyina en un flascó de vidre i aquesta és la que vaig fer servir. Va quedar genial).

– Tijes de jolivert per guarnir.

– sal i pebre.

Vinagreta de Jolivert.

– La quantitat de jolivert que hi pugui cabre en 2 gots del tamany que fem servir per beure aigua (dels de 250 cc aproximadament).

– 120 cc d’oli

– 3 cullerades soperes de suc de llimona.

– 1 cullerada sopera de vinagre de vi blanc o vinagre de Cava (o Champagne).

– 1 grà d’all tallat a trossets petits.

– sal i pebre

Piqueu el jolivert ben petit. Barregeu amb el suc de llimona, l’oli, el vinagre i l’all picat ben petit. Emulsioneu bé i corregiu amb sal i pebre.

PROCEDIMENT:

Image

Poseu la xicoira en un bol gran i amorosiu amb 3 cullerades soperes de la vinagreta de jolivert. Mescleu. Corregiu amb sal i pebre. Aboqueu aquesta barreja al fons de la plata que utiliitzareu per servir i escampeu d’una manera homogènia.

Ara combineu 3 cullerades soperes de la vinagreta de jolivert amb les mongetes i l’api en un altre bol. Barregeu bé. Afegiu sal i pebre al gust. Disposeu aquesta segona mescla damunt de la xicoira a la plata. Finalitzeu posant la tonyina damunt de tot. Esquitxeu amb una mica més de la vinagreta i guarniu amb un parell de tijes de jolivert.

Image

Anuncis

2 responses

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s