Crema per Untar de Llenties Verdes (Green Lentil Spread)

Realment, s’ha de reconèixer que la llengua anglesa és molt econòmica en paraules. La recepta d’avui és un crema untuosa… tipus hummus, però feta de llenties verdes enlloc de cigrons. El nom de la recepta (Green Lentil Spread) és curt i fàcil d’entendre. Ara, quan ho traduïm al català… potser hi trobes una millor traducció, Mertxe. Ja m’ho diràs.

Aquesta recepta l’he tret de “Bon Appetit”. Una revista de cuina gourmet, que rebo cada mes i que llegeixo amb avidesa (www.bonappetit.com). Aquest Green Lentil Spread és una alternativa interessant al típic hummus. Si us agraden les llenties i necessiteu ferro (com jo!), us agradarà aquesta combinació també. Serviu amb crudités o crackers o pita o també ho podeu fer servir com a  crema per untar els vostres sandwiches… les possibilitats són inacabables.

INGREDIENTS:

1 cabeça d’all.

3 o 4 cullerades soperes d’oli.

1 ceba mitjana.

2 o 3 tijes mitjanes d’api.

3 o 4 cullerades soperes de pastanaga, tallada petita.

3 tijes petites de timó fresc o una culleradeta de cafè de timó sec.

2 tijes petites de romaní o un pessic de romaní sec. Image

1 fulla de llorer.

450 grs de llenties verdes (òbviament, podeu fer servir qualsevol tipus de llenties).

1 vaset de vi blanc.

1 litre de brou de pollastre o brou vegetal.

4 culleradetes cafè de suc de llimona.

PROCEDIMENT

Comenceu per escalivar la cabeça d’alls al forn o a la barbacoa, a la llar de foc… aquesta crema vegetal, al contrari de l’hummus, porta all esclaivat enlloc d’all cru. Separeu les cloves d’all escalivades de la pell, deixer refredar i reserveu.

Mentrestant, escalfeu l’oli en una cassola i quan estigui raonablement calent, hi sofregim la ceba tallada a dauets. Al cap de 5 minuts afegiu l’api, la pastanaga, el timó i el romaní i la fulla de llorer.

ImageSofregiu les verdures fins que aquestes estiguin tovetes, uns 10-15 minuts. Ara afegiu les llenties i doneu un parell de voltes per torrar-les una mica.ImageAfegiu ara, el vaset de vi blanc i continueu donant voltes fins que el vi s’hagi evaporat. Ara poser-hi el brou de pollastre o de verdures i, a foc fort, feu que bulli durant 5 minuts. Rectifiqueu de sal i pebre.

ImageTapeu la cassola i abaixeu el foc i deixeu que bulli, poc a poc, durant uns 45 minuts. Destapeu, treieu les herbes si les heu posat fresques. Treieu la fulla de llorer també. Deixeu que es refredi tot una mica i amb el braç elèctric feu un puré de les llenties. Tasteu i rectifiqueu de sal i pebre. Afegiu un rajolí de bon oli, l’all que hem escalivat al principi i el suc de llimona, tot això al vostre gust. Serviu fred.

Anuncis

3 responses

  1. M’agrada, m’agada, m’agrada molt aquesta recepta!!! I aixó dels alls escalivats, jo sempre els utilitzo, fins i tot amb l’all i oli. Son molt més digestiius, suaus, i pel meu gust, queden millor!
    Cèlia…. i una culleradeta de Tahini…???? Hahahah…. és que el posaría a topt arreu…!
    És com una mena d’hummus, molt més elaborat. Segur que és bonissim! 🙂
    I sí,enhorabona per les fotos! 😉 Ja veig que funciona!
    Aquest estiu, tindrem una feinada……!!!!!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s