Amanida de botifarres i ceba confitades i a la brasa, amb figues, formatge de cabra i viangreta de comí i magrana.

Bé. L’amanida aquesta és més fàcil de fer que de dir… L’ha tret de “Bon Appetit” i ja l’he fet bastantes vegades. És un plat tant complert que pot ser plat unic per sopar o dinar sense cap problema!

INGREDIENTS de l’AMANIDA per 4

– 4 llonganisses fresques que més us agradin. Ara penso que on viviu vosaltres tampoc es venen gaire les llonganisses així… individuals. Si és així, simplement, compreu la llargada de llonganissa necessària per 4 persones.

– 2 cebes vermelles mitjanes.

– 10 cullerades soperes de la Vinagreta de Comí i Magrana (recepta més avall).

– Diversos enciams que fareu servir per l’amanida. Podeu fer servir només el típic (aquí en diem “Romaine Lettuce”) o també ho poder barrejar amb rúcula, xicoiria, canonges… etc. Jo vaig comprar una d’aquelles mescles que ja vénen envasades al supermercat: “Spring Mixed Greens”.

– 175 grs. de formatge fresc de cabra.

– 6 figues fresques, tallades per la meitat (si no és temps de figues també podeu fer-ne servir seques, que és el que vaig fer jo en aquest cas).

– 50 grs. de fulles de menta fresca, talladetes ben fines.

Vinagreta de Comí i Magrana

– 8 cullerades soperes d’oli d’oliva.

– 5 cullerades soperes de vinagre balsàmic blanc.

– 3 cullerades soperes de fulles de menta fresca, ben finament tallades.

– 2 cullerades soperes de reducció de suc de magrana (feu bullir 1/4 l. de suc de magrana amb 250 grs. de sucre durant uns 20 minuts en un cassó fins que el líquid s’hàgi reduït a la meitat. Deixeu refredar i guardeu a la nevera. Aquest almíbar té molts usos.)

– 1 cullerada sopera de comí en pols.

– 5 cullerades soperes d’escalunyes, ben trinxades.

PROCEDIMENT

Utilitzeu una mica de la Vinagreta de Comí i Magrana per a sucar les llonganisses i les cebes, que haureu tallat a llenques d’un mig centímetre de gruix. Ho feu tot a la brasa de la barbacoa. Les llonganisses, fins que estiguin fetes; les cebes, fins que adquireixin un color daurat i ben torradetes pels costats. Ara prepareu el plat posent un llit de l’amanida, el formatge cremós de cabra a trossos, les figues, les llonganisses tallades a lleques i les cebes separades en anelles. Espolseu amb una mica de fulles de menta trinxades per damunt i la Vinagreta de Comí i Magrana. Enjoy!

Anuncis

12 responses

  1. Recoi! què bona! això de la vinagreta de comí i magrana…mmmmmmmm! veig que és ben bé la gràcia de l’amanida, que bo! què és això del “Bon apetit”? bé, i les figues, què bones també… a més a més hi podriem posar nous, o qualsevol altra cosa, però clar, amb aquesta vinagreta… la faré, però ha de ser temps de magranes, a la tardor, perquè ara de magranes, aquí no se’n troben. Felicitats, Cèlia, una recepta magnífica,

    • A veure…. aquesta amanida és d’estiu. L’almíbar de suc de magrana es compra fet o el pots fer tu. Si el vols fer tu, més et val que compris suc de magrana al supermercat. Aqui en vénen, igual que el suc de gerdons… etc. Si esperes a que vingui la tardor per a que hi hagi magranes per comprar-les, desgranar-les, netejar-les de la pela blanca i amarga i fer-ne suc (amb aquests pinyolets emprenyadors que tenen a dins)… aquesta amanida no la faràs mai!

  2. Uffffffffffffff…. he de respirar desprès d’haver llegit el títol de la recepta!!! Quasi m’ofego!
    I nena, que et penses? És clar que podem trobar llonganisses individuals o a bocins aquí! 😉
    Em pregunto si era aixó el que feies a la barbacoa mentres parlàvem per telèfon!
    Però…. quina feinada, no? El plat fa un goig….. que “deun’hidó”!!!! Enhorabona! 🙂
    És el que en diuen en francés, una “salade chaude-froide”

  3. Hahahah…. que bo!!! Sort que has deixat clar el que era un “escorredor elèctric” Mertxe! 😉 Ja començava a tenir dubtes….
    Faig un aclariment. L’escalivada i els rovellons, son a dins de les llonganisses barrejades amb la carn. M’azplicu….???

  4. Retroenllaç: Amanida de botifarres i ceba confitades i a la brasa, amb figues, formatge de cabra i viangreta de comí i magrana. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s