Carxofes amb sípia

Un altre clàssic a casa nostra. Cap al final de l’hivern i la primavera, a casa cada setmana mengem carxofes al menys un cop per setmana. Si no les faig a la brasa, les preparo amb una sípia bruta d’aquelles tan bones. Em recorda les cassoles amb patates de ma mare, però més bo:

Ingredients:

  • 2 sípies peties o una de garn
  • 8 carxofes
  • 4 cullerades de tomàquet fregit
  • 4 patates
  • 1 cullerada de pebre vermell picant
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Pebre i sal

 Preparació:

Fregim les carxofes tallades a làmines. I les reservem. En el maeix oli fregim les sípies, tallades a daus, a foc suau. Quan estiguin tendres afegfiu les patates també tallades a daus. Assaoneu bé amb pebre vermell, fregiu-ho bé un instant i afegiu el tomàquet triturat. Deixem fregir fins que s’evapori l’aigua del tomàquet. Cobriu les patates amb aigua i les coiem fins que estiguin tendres. Rectificar de sal i pebre i afegir les carxofes.

Anuncis

4 responses

  1. Ostres!!! Vaya foto! M’encanta! Aquest plat és de primera, de primera!!!! No tinc gaire experiència ni amb les carxofes ni amb les sípies i quasi sempre acabo fent la mateixa recepta quan he de cuinar aquests ingredients, la/les úniques que sé que em surten bé… però ara veig que tinc moltes altres receptes oblidades! Aquesta l’he de fer segur!

  2. Retroenllaç: Carxofes amb sípia | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s