Chimichurri: salsa per a barbacoes i carns argentina

Aquesta per mi és imprescindible a la nevera. Es conserva molt temps, mesos i tot, i és el millor acompanyant per tot tipus de carns i viandes a la brasa. Us la poso en la lengua del imperio, per honorar el seu origen argentí:

INGREDIENTES   (para 200 g): 

– 1 cucharada sopera de orégano

– 1/4 cucharadita de café de ají, 1/2 guindilla o cayenitas al gusto

– 1 cucharadita de café de pimentón

– 1 cucharadita de café de sal

– 3 dientes de ajo o 1 cucharadita de café de ajo molido

– 1 hoja de laurel

– 1 cucharadita de café de pimienta negra

– 1 puñado de hojas de perjil

– 30 g de vinagre

– 150 g de aceite de oliva

 PREPARACIÓN: 

Para hacer esta salsa chimichurri tenemos que poner en un recipiente orégano, ají el pimentón la sal los ajos el laurel, el perejil y la pimienta. Trituramos al máximo.

 Después el vinagre y el aceite, y batimos todo durante 20 s a buena velocidad. 

Vertemos la salsa en un tarro y la conservamos en el frigo.

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4 responses

  1. Segur que és millor si el fas a casa, encara que pel que puc utilitzar jo, el compro fet de fa temps. Fins i tot, em caduca!!!!!! (i la Cèlia em fot bronques per les salses que tinc caducades…)

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