Llenguado al Forn amb Salsa de Tomàquet i Alfàbrega.

Aquest ha estat el nostre primer sopar “al fresco” d’aquesta temporada. Hem pogut sortir al “jardi” de darrera de casa i disfrutar un àpat de primera hora del vespre. És una recepta super fàcil que podeu fer en una mitja hora. El llenguado ja sabeu d’on l’he tret! El va portar el Tom en aquest últim viatje…! El vaig servir amb unes carxofes que vaig fer a la brasa amb una mica d’all, julivert i oli.

ImageINGREDIENTS:

– 500 grs. de tomàquets tipus “Cherry” madurs, tallats per la meitat. També podeu fer servir qualsevol altre tipus de tomàquet madur. Talleu-los a quarts i talleu els quarts per la meitat també.

– 4 grans d’all, trinxats molt petits.

– un raig generós d’oli d’oliva.

– 3 cullerades soperes de suc de llimona.

– 3 cullerades de fulles d’alfàbrega fresca, trinxades.

– sal i pebre.

– un llenguado de 1 kilo o 1 1/2 kilos.

PROCEDIMENT.

Escalfeu el forn a 230 C.

                                                                                                                                                                             Combineu els primers 5 ingredients en un bol no reactiu i salprebreu al gust. Esteneu aquesta mescla en la safata que fareu servir per enfornar. Image

Enforneu durant 10 minuts, fins que la salsa faci bombolletes. Salpebreu el llenguado al vostre gust. Al cap dels 10 minuts, poseu el llenguado damunt dels tomàquets a la safata i torneu a enfornar uns 15 minuts, sense coure massa, només fins que el peix comenci a fer làmines.

 

Serviu amb un bon pà per sucar i un gotet de vi!

Anuncis

8 responses

  1. Oh, nena, PERFECTA!!!Ràpida, sana, poques calories, un 10!!! Me la reservo per quan tinguem tomàquets de l’hort, a l’estiu. També suposo que es pot fer amb altres peixos, que no totes tenim un nòvio pescador, i el llenguado pica una mica, no? Amb quins altres la podríem fer?
    Per altra banda, ja podeu sopar a fora? Aquí encara fa una rasca!
    Gràcies pel post, és fantàstic, i m’agraden molt les fotos també.

  2. On bol que no reaccioni a l’àcid. És a dir: de plàstic, de melamina, de silicona… si fas servir bols metàlics en salses o preparacions que porten sucs cítrics i/o vinagre, aquests líquids reaccionen amb els metalls i “es carreguen” la recepta (a part que són dolents per la salut…)

  3. Wow!!! Era aquest el plat que feies ahir a la tarda???
    Ella diu…. un llenguat o llenguado (que no sé com és diu) d ‘1 K! Saps a quan và el peixet aquest? 35,50€ Kg.!!! Ja li pots dir al Tom! Que s’heu fotut un sopar de primera! 😉
    Fàcil de fer, i bonissim!
    Bones fotos, bon temps (que bé que ja pugueu sopar a la fresca) bon soparet, i segur que bon ví també! 😉 M’agrada, m’agrada!
    I si, aixó de l’atuell “no reactiu”, vol dir que no “reacciona”….. entenc jo…. heheheh
    De material Inert, diguem…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s