Bica (bicolor)

Image

“Bica bicolor”. Així és com en diu la Su de http://www.webosfritos.es. Webosfritos és un blog de cuina que consulto molt sovint. Vaja és… “el no va más”. M’encanten la majoria de les receptes que publica i el seu marit fa unes fotos de pel.lícula. Tenen el tàndem perfecte. Total, que la Su, va treure aquesta recepta de http://www.lacocinamezquita.com, el blog d’una noia gallega que fa moltes receptes de la seva terra. La bica es veu que és un tipus de pà de pessic d’orígen gallec i el de la http://www.lacocinamezquita.com no és “bicolor” però la Su li va donar aquest “twist” de posar cacau a la meitat de la massa.

Aquesta bica feu-la per regalar! Es manté durant bastant temps sense haver de fer res especial. No s’asseca ni res. La raó perque té una “vida” tant llarga és perque la massa conté una quantitat ingent de greix, que sempre ajuda a conservar. Per això dic que la regaleu!

Doncs vinga.

INGREDIENTS

– 4 ous grans a temperatura ambient.

– 400 grs. de farina de reposteria.

– 400 grs de sucre.

– 200 ml de nata per muntar a temperatura ambient.

– 200 grs de mantega de bona qualitat desfeta.

– 1 sobre de llevadura Royal.

– 2 cullerades de cacau en pols.

PROCEDIMENT

Precalentem el forn a 160 C amb calor a dalt i a baix. Batem els ous, el sucre i la mantega que haurem desfet al microones. Anirem remenant amb una cullera de fusta fins que aconseguim uan pasta homogènia. Ara hi afegim la nata sense muntar. Tal qual. Barregem bé. Finalment, hi hafegirem la farina que haurem tamisat amb el sobre de llevadura. És important que la farina la tamisem abans d’afegir a la mescla de l’ou, sucre i nata i que també la tornem a tamisar quan l’afegim a la pasta. Perque aquest biscuit és tant dens, és important que intentem afegir el màxim d’aire a la massa quan hi posem la farina. Si no, ens sortirà massa compacte (com em va sortir a mi). Sincerament, jo em vaig saltar aquest pas i després me’n vaig penedir. Si us fixeu a la foto del principi, veureu com parts de la “molla” han quedat massa compactades… Amb la cullera de fusta remenem amb cura. Ara separem la massa en 2 parts iguals. En una part, hi posem 2 cullerades de cacau en pols. Barregem. A l’hora d’abocar la pasta al motlle, feu-ne servir un rectangular, com el que veieu a la foto, però crec que també podríeu fer servir un de rodó o altres formes. Forreu-lo amb paper de forn i suqueu-lo amb oli o mantega per a que no s’enganxi. Aboqueu les dues masses al mateix temps. Són molt denses i no es mesclaranImage

immediatament. Doneu-li un parell de sacsades per a que es consolidi tot i espolseu amb sucre generosament. Això farà que s’hi faci una deliciosa crosta al damunt. Enforneu durant 60 minuts. Deixeu refredar i disfruteu amb un cafè o maduixes macerades amb suc de taronja i sucre.

Anuncis

2 responses

  1. Doncs molt bo, aquest bica, tu. M’imagino. No havia sentit mai això de bairrejar-hi nata. També hi podríem posar llet i estalviar-nos calories? És com la coca de iogurt, que porta iogurt i oli, però amb nata i mantega. M’animaré a provar-la, ja t’ho diré!
    Molt bonic el post, Cèlia!

  2. T’ha quedat de conya! 🙂 Hahahaha…. i ja saps Cèlia, aquests tipus de receptes, SEMPRE les regalo. Només que els receptors, finalment s’hi acostumen i ja sembla que sigui una obligació. Aquí s’en diu pà de pessic de marbre (o bizcocho de mármol). Suposo que deu ser pels dos colors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s