Fumet de peix

Aquest fumet és el millor de tots els que he anat provant al llarg dels anys, i per tant, em quedo amb aquesta recepta, que faig de tant en tant per congelar-lo i tenir-ne sempre a punt. Serviria per posar-lo després a arrossos o fidueàs, però nosaltres més aviat ens el mengem com a primer plat, ell sol, tal i com veieu a la foto. Com el brou de pollastre, és un imprescindible que sempre tinc,per quan treballo, o quan arribem de viatge i el Carlos vol una “sopeta.”

La recepta és de l’Isma, un cuiner que tenia un espai a la TV3 que es deia “Cuina per solters,” on feia plats saludables, bons i pràctics per la gent que treballem però ens agrada menjar bé. Té receptes molt bones.

Ingredients:

Fumet de peix
– 1 pastanaga
– (1 tros d’arrel de celerí)
– 1 tija d’api
– (1 tros de bulb de fonoll)
– 1 kg de crancs de roca vius o galeres
– 1,5 kg de peix de roca (Variació: dos o tres caps de rap)
– 3 tomàquets de pera grossos o tomàquet de pot
– julivert
– pebre vermell dolç mòlt
– 6 l d’aigua
– 1 ceba grossa
– 1 cabeça d’alls
– 1/2 porro d’aroma

Preparacio:

1.Per fer el fumet, tallem la ceba i la posem a la cassola. També hi afegim l’all. Quan abaixem el foc, hi tirem el porro. Després, la pastanaga i el celerí.

2.Fregim els crancs amb oli de gira-sol, els traiem l’excés d’oli i els posem en una plata i cap al forn (10 minuts a 200 graus de temperatura).

3.Mentrestant, afegim a la cassola l’api i el fonoll. Una culleradeta de pebre vermell mòlt i un rajolinet d’oli. Tallem el tomàquet i també l’hi tirem.

4.La base de fumet ja està llesta. Ara l’afegim a l’aigua bullint. Després hi tirem els crancs i el peix de roca. Al cap d’uns 25 minuts, l’escumem.

http://www.tv3.cat/pprogrames/lacuinadelisma/cdiSeccio.jsp

 

Anuncis

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s