Plum Cake de Reis

Bé, encara que no siguin el Reis, la recepta del Pound Cake de la Cèlia em va inspirar a tornar a fer aquesta delícia. La recepta és amb el Thermomix, però es pot imitar amb els estris tradicionals. Em costa una mica imaginar com batre els ous i el sucre a 40º de temperatura. Suposo que a bany maria, no?. La resta, amb la batedora elèctrica, tal i com fem els pastissos, i trinxar els fruits secs, amb una picadora.

És una llàstima que no pugui posar olors aquí… tota la casa fa una deliciosa olor de canyella, anís, nou moscada.. i què bonic que és… i què suau i saborós… proveu-lo, que s’ho val!

 Ingredient:

(1 cubilet equival a una mesura de 100 g. d’aigua)

– 1 cubilet de avellanes

– 1 cubilet de passes de Corinto

– 1 cubilet d’ametlles crues i pelades

– 1 cubilet de nous

– 1 cubilet de fruites escarxades

– 1 1/2 cubilets de figues seques

– 3 ous

– 150 gr. (1 1/2 cub.) de sucre de canya

– 125 gr. de mantega

– 1 cubilet de cervesa negra

– 1 cubilet de vi dolç

– 50 g. cubilet d’anís

– 1 1/2 cullaradetes de canella

– 1 cullaradeta de nou moscada

– 330 g. de farina

– 2 cullaradetes de llevat Royal  o similar

– 1 1/2 cullaradetes de bicarbonat

– Un pessic de sal.

Preparació:

 Triturem els fruits secs durant 10 segons a velocitat 3 1/2. Reservem. Aboquem al got els ous i el sucre i batim 1 minut, temperatura 40º, velocitat 5. Quan acabi aquest procés, afegim la mantega, la cervesa, el vi, l’anís, la canyella i la nou moscada i barregem 10 segons a velocidad 5.  A continuació afegim la farina, el llevat, el bicarbinat i la sal i programem 10 segons a velocitat 6. Incorporem els fruits secs reservats i barregem amb l’espàtula. Seguidament, aboquem la pasta en un motllo gran de plum-cake de 35 centímetres, previament untat i enfarinat, procurant no plenar més de la meitad, i introduïm al forn a 180º durant 40 minuts aproximadamente. Comprovem que està fet punxant el centre amb una agulla, que haurà de sortir seca. Espolvoregem amb sucre glas.

Anuncis

3 responses

  1. Alça!!! Molt bé Mertxe!!! 🙂 Quina currada de recepta!!!!
    Parlaves de caloríes?….. Va…..pa qué??? Si finalment, “pa que se lo coman los gusanos, que los disfrutemos los humanos”, no? Enhorabona!!! A veure quan em convides per tastar aquesta delicia!;-)
    Tot i que…… a mí l’anís….no sé, no sé….

  2. Retroenllaç: Plum Cake de Reis | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s