Ametlles salades “Teresa”

Aquesta recepta és de les de tota la vida. I me la va ensenyar la meva estimada sogra (sense conya!) Teresa. És senzilla, però el resultat és excel·lent.

Cal que tinguem bones ametlles, de temporada (la recolecció és al setembre) i que siguin de bon pelar i de bona mida. Això depén de la classe, i el pagès ja ho sap.

Primer el teu marit/xicot/amic/company/étc. les ha de clascar. Amb martell, una fusta, i molta paciència, perquè d’una galleda d’ametlles, a penes en surt un bol quan estan clascades, i això és una mica descoratjador, clar.

Llavors només cal agafar una paella vella i posar-hi un fons de sal grossa, i a sobre les ametlles.

Ho posem a foc mitjà, i un cop s’escalfi, cal no parar de remenar amb la cullera de fusta, perquè no es cremin.

Quan es comença a veure alguna de torradeta, hem d’estar alerta per decidir quan les treiem, perquè desseguida se’ns poden cremar totes!

Llavors les posem, sal inclosa, en un parell de fulls de diari embolicades, i les deixarem allà fins que es refredin.

Llavors cal triar-les de la sal i posar-les en un pot de vidre que tanqui ben hermètic. I al rebost!

Compareu-les amb les “de compra.”  No hi ha color!

Anuncis

2 responses

  1. Ja, ja….segur que no hi hà color amb les de compra! Tú tens sort, que amb les ametlles de la collita i amb closca, (que son les bones) i un maridet amb paciència que les trenca, pots disfrutar d’aquesta delicia que no tothom tenim a l’abast 🙂
    Crec que em decideixo per tastar les teves. Segur que son bonissimes! 😉

  2. Haha, m’agrada com ho has escrit! Guai, no hi havia pensat mai en cuinar ametlles així… són com les ametlles garrapinyades però enlloc de fer servir sucre, fem servir sal i… sense aigua, vaja. Deuen ser boníssimes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s