Arròs negre

Una altra recepta d’un dels llibres del Thermomix, que adapto per aquells qui no el teniu encara.

Ingredients (per 2 persones):

-1 pebrot verd

-1/2 pebrot vermell

– 1/2 ceba

-1 dent d’all

-150 g. de tomàquet de pot

-40 g. d’oli d’oliva

-1 sèpia bruta / calamar / o el que vulgueu

-6 gambes congelades

-300 g. d’arròs bomba

-750 g. d’aigua

Preparació:

Primer hem de fer un fumet amb els caps i les peles de les gambes, amb 300 g. d’aigua. Això s’ha de fer bullint 5 minuts, triturant-ho bé i colant-ho. Amb els estris de què disposeu. Reservem.

Fregim la sípia tallada a daus en una cassola (on després farem l’arròs), sense oli, fins que deixi de treure aigua. Reservem.

Ara fem el sofregit amb tots els ingredients (oli, ceba, pebrot, all, tomàquet) ben triturats, fins que sigui cuit, a foc lent. Jo hi poso també aquell suc marró de les panxes de la sípia, que fa l’arròs tan bo, segons la meva tieta Mercè. Afegim la sípia que teníem tallada i l’arròs, i li donem una volteta per sofregir-lo. Parem el foc.

Mentres, en un cassó, posem el fumet que havíem fet, la resta d’aigua i la tinta de la sípia. Una tinta és poc, jo hi afegeixo un parell més que sempre tinc al congelador, o una bosseta de tinta d’aquestes que venen. Ho posem a foc fort fins que arranqui el bull. Hi afegim unes fulles trinxades de julivert.

Tornem a encendre el foc de la cassola i hi tirem l’aigua tintada per damunt. Pugem el foc a tope per fer-ho bullir. Ara és quan jo hi poso la sal.

El temps de cocció de l’arròs varia. El bomba només cal bullir-lo 12 minuts, el de Pals (mmmm!) 15+2, etc. Mireu l’envàs. Un cop arranca bé el bull comencem a comptar el temps. A mitja cocció, afegim les gambes pelades, i baixem el foc. Els dos últims minuts apaguem el foc i cobrim.

És deliciós!

Anuncis

6 responses

  1. Té tota la raó la teva tiera Mercè! Jo també ho faig de posar la “melsa” de les sípies… crec que és un dels trucs per arrodonir qualsevol arròs amb peix. Molt bé! 🙂

    • Només tenim un problema després d’haver-lo menjat. Fer-ho amb gent de confi, i tenir accés rapidament, a un bon raspall i dentrific de dents!!! hahaham

  2. Retroenllaç: Arròs negre | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s