POLLASTRE AMB ORXATA I SALSA VALENCIANA

Després de tants dies, entro de puntetes.  Quan surti, apago el llum sense fer soroll, per no despertar ningú…. 🙂

Avui, he vist a un programa de l’Eva Arguinyano, aquesta recepta de pollastre amb orxata. No sé si vosaltres l’heu fet mai, però jo l’he trobat prou original com perquè l’enganxi ara. A veure que us sembla.

La manera de fer l’orxata que anoto al final, l’hagués posat a la categoria de “begudes” o “refrescs” potser…. no?

Ingredients per a 4/6 persones:

  • 1 pollastre sencer
  • 8/10 bolets.(Portobellos, Xampis, Ceps, o dels que trobeu)
  • 6 tomàquets secs. Si no en teniu, no en poseu de cap. (Mertxe, a la secció de verdulería del Carrefour, en trobaràs)
  • 100 g de pinyons.
  • 4 cullerades d’arròs verd.(Jo, no n’he vist mai, compque si no en trobeu, passeu!)
  • 1 l d’Orxata de Xufa de València. (atenció a la nota final de la recepta)
  • 2 culleradetes de farina de panís refinada.(Maizena)
  • Oli d’oliva.
  • Sal.
  • Pebre.
  • Julivert

Com fer-ho:

Salpebrar el pollastre per dins i per fora, posar-lo en una plata de forn i untar-lo amb oli.

Rostir-lo al forn (prèviament escalfat) a 180ºC, durant una hora i mitja aproximadament (depend del pes del pollastre) Regar el pollastre aproximadament cada deu minuts, amb un raget d’orxata. Quan el pollastre sigui ben daurat, retirar-lo del forn i fer-lo a bocins. Posar a reduir en una paella el suc del pollastre que ha quedat a la plata amb l’orxata que hem guardat, (+ o – un got) i lligar-lo amb una mica de farina de panís (Maizena) diluïda en aigua.

Tallar els bolets en juliana i fregir-los a foc lent en una paella amb un rajolí d’oli. Assaonar. Abaixar el foc, afegir els pinyons i deixar que es torrin. Afegir els tomàquets secs picadets i deixar-los ofegar una mica..

Fregir l’arròs verd en una paella amb oli ben calent, i escórre’l damunt de paper absorbent de cuina.

Servir el pollastre amb la guarnició de bolets, tomàquets i pinyons i afegir la salsa d’orxata per sobre. Acompanyar amb l’arròs espolsat per damunt de tot, i decorar amb una branqueta de julivert.

Nota de l’Anna: Donat que l’orxata que trobem al mercat, acostuma a ser dolentota, massa dolça, i potser la Cèlia no en trobarà als eeuu., proposo fer-la nosaltres mateixes a casa. No costa gens. Podem trobar les xufes als llocs on venen “xuxes”,llaminadures, etc., i crec que també al Carrefour.

Orxata de xufa

Ingredients per 2 litres d’orxata:

500 gr de xufes seques

2 litres d’aigua molt freda (amb glaçons si cal)

Sucre al gust (si la voleu per beure)

Canyella i ratlladura de llimona (opcional, i per beure també)


Rentar bé les xufes (que son tubèrcles) i deixar-les de 24 a 48 hores en remull i a la nevera Si l’aigua és torna tèrbola, anar-la canviant, Quan les xufes son ben hidratades, la resta és bufar i fer ampolles! 😉

Tornar-les a rentar bé en una escorredora, i posar-les en un recipient per batre-ho. Potser millor en un robot que té més potència. Anant-hi afegint aigua fins que quedi una pasta el més triturada possible.

Passar aquesta pasta per un colador xinés o molt fí, anant afegint aigua i prement-ho molt per tal que quedi tota la subtància  al líquid resultant

Encara podem escorre-ho més, si possem la pasta que queda en un drap de cotó, ben net (sense suavitzant) i retorçar-lo fins treure-li l’última gota! I rapidament a la nevera, una o dues hores.


Si volem aquesta orxata per la recepta, no hi posarem sucre. Si encara en queda i ens la volem beure (que és DE-LI-CIO-SA) hi afegirem sucre al gust. Jo, passaría de la canyella i la ratlladura de llimona, tot i que hi pot quedar bé, però l’orxata per si sola, ja és prou bona, no us sembla?

Ah…. un cop feta, s’ha de consumir en un temps breu, (potser congelar-la ?) ja que no porta cap tipus de conservant i és fa malbé molt depressa.


Anuncis

2 responses

  1. Vam veure un programa de televisió l’altre dia, que parlava de manjars d’Espanya. Quan el presentador va provar l’orxata, va dir que era una de les coses més repulsives que havia menjat mai i que no li agradava gens! amb lo bona que és!!! jo la trobo molt a faltar. Original, el post del pollastre amb orxata!

  2. De fet, podem comprar aquí “orxates” al mercat, -i ho dic entre cometes- realment repulslves. Segur que aquest presentador, n’hauría tastat una d’aquestes….!
    La bona orxata de xufes…. l’autència, és molt bona! Per aixó donava idees per fer-la a casa, si es possible trobar xufes. I la recepta del pollastre, crec que ha de quedar ben bona. Com amb llet de coco, però amb orxata, que és més nostrada, i no porta tant colesterol! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s