Melmelada!

Una bona manera de conservar les fruites més enllà de la seva temporada és la confitura o melmelada. Jo a casa la faig de figues, de maduixes, i de taronja, que són les que m’agraden més. Però es clar, la podem fer amb qualsevol fruita, o també amb pebrot, pastanaga, carbassó…

Ingredients:

-1 kg de fruita, rentada i sense llavors, però amb pela.

-1/2 kg de sucre de canya (depenent de la fruita i el seu sucre; amb les figues, per exemple, amb 300 g. n’hi ha prou)

-1 llimona

Preparació:

Trinxem la fruita a trossos petits i afegim es sucre i la llimona pelada i sense la part blanca (que amargueja). Bullim 40 minuts i triturem. Plenem pots d’un tamany que ens vagi bé per tal que es conservi a la nevera mentres l’anem consumint. Tapem els pots i els posem cap per avall fins que es refredin. D’aquesta manera, l’escalfor eliminarà l’oxígen de dins el pot i farà el buit.

A mi m’agrada posar-m’hi melmelada en el iogurt natural. Així li dono sabor de la fruita, i l’endolceixo!

També la faig servir per facir pastissos i fer postres. I evidentment, amb torrades.

Anuncis

One response

  1. Wow, sembla facil de fer! A casa meva no en mengem de melmelada axi… a diari, pero si que la faria servir per pastissos i postres. Queda espessa, doncs, simplement bullint la fruita amb el sucre? Veig que no hi poses ni pectina ni gelatina! Ja ho provare aquest estiu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s