Rap amb “mojo picón” de maduixes.

Resulta que avui i de casualitat, he trobat una oferta de rap! Aquell de pell negra, que és el millor, i a 5 € el Kilo! Pensava que veia visions, però no… i és clar, n’he comprat un, que feia 1.750 grms.

Buscant alguna recepta diferent, he trobat aquesta. M’ha semblat una collonada prou curiosa i original per publicar-la  🙂  Ja em direu que us sembla.

Ingredients per a 4 persones

  • 300 g de cua de rap sense espines (tallat en daus)
  • 1 bossa de crispetes de blat de moro (per a microones)
  • 2 clares d’ou batudes
  • sal i pebre
  • oli d’oliva

Per fer el ‘mojo picón’ de maduixes

La polpa de 2 nyores en remull

  • 4 maduixes
  • 1/2 bitxo caiena
  • 1 all
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell picant
  • 1/2 culleradeta de comí
  • 30 g de molles de pa
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • 6 cullerades d’oli d’oliva
  • sal

Per la presentació

  • fulles d’alfàbrega fresca
  • 2 maduixes

Com fer-ho:

Per fer el “mojo picón”, introduïu a la batedora tots els ingredients; les maduixes,  la polpa de la nyora previament  remullada, les espècies, el pa, el vinagre i tritureu-ho tot. Seguidament, emulsioneu-ho amb l’oli per donar-li textura i anar-ho muntant, rectificar de sal i reservar.

A continuació, feu les crispetes al microones seguint les indicacions del paquet. Un cop fetes les crispetes, reserveu-ne un grapat per acabar el plat i la resta tritureu-les amb la picadora fins aconseguir una pols gruixuda.

Tot seguit, salpebreu el rap, tallat a daus grossos i sense arestes, i poseu a escalfar la paella amb oli d’oliva. Després, passeu els talls de rap per les clares batudes, arrebosseu-los amb la pols de crispetes i fregiu-los en la paella amb oli ja ben calent, amb cura que no caigui l’arrebossat. Quan ja estiguin dauradets, reserveu-ho en un plat amb paper absorbent per retirar l’excés d’oli.

Finalment, fregiu les fulles d’alfàbrega, en una paella amb oli ben calent, i reserveu-les amb paper absorbent de cuina. Quedaran cruixents i ben verdes.

I ja per acabar, poseu una mica de ‘mojo picón’ a la base del plat, al damunt, dos o tres bocins de rap, i acompanyeu-ho amb les fulles d’alfàbrega fregides, les maduixes i les crispetes senceres. Basicament, és per recordar de qué està fet el plat. De totes maneres, també podem passar, i fer unes patatetes al vapor amb una picada d’all i alfàbrega o julivert.

Anuncis

One response

  1. Retroenllaç: Rap amb “mojo picón” de maduixes. | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s