Gelat

Hola!

Gelat de cirera, llimona, xocolata, pinya i maduixa.

Comença la temporada d’estiu i amb ella, els gelats per berenar! (al menys a casa meva). Si els fem a casa, els gelats no són molt calòrics, i per altra banda, són un aliment molt complet, amb hidrats, greixos (una mica, de la llet), vitamines i fibra de la fruita, i el calç de la llet. A part d’això, són molt bons, o sigui, que us els recomano.

Hi ha diverses bases per preparar gelats. La més senzilla és amb llet evaporada. Aquí la fan de la marca Ideal, la trobem en pots en diversos comerços (Mercadona, Plus, Carrefour…). Per un gelat, hi posarem la mateixa quantitat de fruita, sense pinyols, però amb pela. Si són 400 g. , hi afegirem de 100 a 150 g. de sucre de canya. Triturem tot bé i congelem. Amb aquesta base, jo gaig el gelat de maduixa, de cirera, de pinya, de plàtan, de llimona p de qualsevol altra fruita. Com que jo els faig amb el Thermomix, congelo la llet en glaçons i la fruita, i ho trituro tot al got fins que queda cremós (tal i com diu el llibre de receptes), però sense el robot de cuina, ho fem al natural i ho congelem.

El de xocolata és un pèl diferent perquè es fa amb una altra base. Concretament, hi posem 200 g. de llet, 300 g. de llet evaporada, 4 rovells d’ou, 100 a 150g. de sucre de canya i 100 g. de cacau pur. Ho hem de batre tot escalfant-ho a 85º, i a partir d’aquí, congelar-ho.

A mi m’agrada servir el gelat en cons de galeta que trobarem al Mercadona o a la Sirena, posant-hi una bola que fem amb una cullera de gelats, després de treure el gelat del congelador cinc munits abans.  També hi podem posar per sobre confeti caramel, xurrets de xocolata, ametlla filetejada…

N’hi ha un altre de menta, que és un pèl diferent i mereix una entrada a part, ho deixo pendent!

Anuncis

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s