“Sarsuela” de peix

Hola! Aquest plat és un clàssic català i té tantes varietats com cuiner/es, depèn del peix que tenim, de quanta gent som a taula, etc. Es pot fer per dues persones o per moltes, és un plat de quedar bé i adient per quan tens molts convidats, només cal tenir una bona cassola d’aquelles ben grans. A mi m’agraden les Caster de ferro forjat.

Ingredients:

-Peix blanc en rodanxes (lluç, rap…) fresc. (Jo el compro d’oferta i el congelo a casa)

-Gambes (poden ser congelades perfectament)

-Calamar, sípia o un cefalòpode similar.

-(Opcional) Altres fruits del mar de què podeu disposar (musclos, cloïses, crancs…)

-Tomàquet trinxat (Més endavant us explico com el faig  jo a casa, però és important que sigui bo, perquè aquí té tot el protagonisme)

-Picada d’al i julivert

-Un raig de xerès, conyac, güisqui o un licor sec similar.

Preparació:

Posem la cassola al foc amb el cul cobert d’oli d’oliva i deixem que s’esclafi bé. Fregim les gambes molt ràpid i reservem.

Ara fregim el peix blanc salat i enfarinat, a foc ben foc per torrar una mica la farina. Si som molta gent a dinar i tenim molt peix per fregir, l’anem fregint per tandes, i ja li posarem a capes quan hi tirem el tomàquet.

Ara afegim el tomàquet trinxat, sal, sucre de canya per treure-li l’acidesa i prebre negre, la picada d’all i julivert i el licor. Afegim la sípia o el calamar i deixem fent xup-xup durant deu minuts. Anem rememnat la cassola saccessant-la per les anses.

Als darrers  dos minuts afegim les gambes. Aquí és important que no les deixem molta estona perquè si no, realment perdran tota la textura i sabor.

Si us ho podeu permetre, a sucar pa!!! i si no, menjar el peix acompanayat amb la pròpia salsa, tant saborosa, no gaire calòrica i molt saludable (hola!).

Anuncis

2 responses

  1. Retroenllaç: “Sarsuela” de peix | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s