Verdures a la brasa amb oli d’alfàbrega

Aquesta delícia va ser provocada per un llibre de cuina fantàstic que m’estic llegint, del què en parlaré més endavant. Jo l’he canviat molt, o sigui que es pot dir que és cosa meva, o nostra, perquè són les mans del meu amor, les que van torrant les verduretes a la brasa. M’explico. Aquest plat fa de bon preparar si entre dues persones preparen una barbacoa de carn, i ens serà un primer plat.  Quan parlo de brasa, em refereixo a cremar troncs de llenya perquè facin brases. Parrilles elèctriques, de gas, carbó… són aproximacions a la meravella de saborejar el gust de la llenya i el fum entre la verdura i la carn.

Aquest és un plat d’estiu, quan arriben els carbassons, les esbergínies, i els tomàquets de l’hort. 

Ingredients:

  • Carbassó
  • Esbergínia
  • Ceba
  • Tomàquets verds
  • Un grapat d’espàrrecs verds
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva
  • Orenga
  • Alfàbrega fresca (la podem plantar a casa, durant tot l’estiu)

 

Preparació:

Emboliquem les cebes en paper d’alumini (perdó a la mare natura, no sé altra manera de fer cebes al caliu, i només gasto paper d’alumini aquí!!!)

Mentre un de nosaltres encén el foc, l’altre treballa a la cuina preparant les verdures per a la brasa. Tallem les esbergínies a rodanxes inclinades d’aproximadament 1 cm i les salem en un colador perquè suïn.

Tallem també el carbassó de la mateixa manera i el posem en un bol, amb sal, pebre, i oli. Remenem perquè s’impregni bé.

El foc. Quan tinguem una primera capa de brases, reservem els troncs més gruixuts, que aniran cremant a una vora per tenir brases per la carn. Posem les cebes en un racó, i les anirem girant amb les pinces perquè es coguin per tot arreu. Per saber si ja estan cuites, les punxem i han d’estar toves de dintre. Quan la carn és cuita, ja estan fetes, o abans.

Afegim l’esbergínia al carbassó, un cop secada amb paper de cuina, i remenem perquè agafi també oli. Ara ja les podem brassejar, en una graella, torrant-les lleugerament, de costat i costat.

Bullim els espàrrecs 4 minuts i parem la cocció amb aigua i gel. Planxem costat i costat a la graella. Tallem els tomàquets per la meitat, salpebrem, orenga i oli. Ben depressa, coiem també a la brasa, amb els espàrrecs. Això és una mica delicat. Potser millor tenir una espàtula de BBQ a mà.

Mentres, a la cuina, preparem les fulles d’alfàbrega picades amb un parell de cullerades d’oli d’oliva. Deixem macerar. De manera opcional, hi podem trinxar un all. Jo m’estalvio la fortor, que m’agraden suaus, les verdures.

Ara pelem les cebes i les trallem a trossos, si ja estan cuites.

Reunim totes les verdures en un bol, i esquitxem amb l’oli d’alfàbrega.

Si ens hi agrada, hi podem afegir trossos de formatge fresc, una sardina, etc.

Apa, a llepar-se els dits.

Anuncis

2 responses

  1. Retroenllaç: Verdures a la brasa amb oli d’alfàbrega | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s