Anxoves de sota l’escala

Hola!

Estic encantada de compartir aquesta magnífica, saludable, i econòmica recepta, perquè realment aquestes anxoves que fem a casa, i conservem al rebost (d’aquí el títol, perquè el nostre rebost és sota l’escala), resulten molt bones, millors que les millors de la botiga.

Cal que compreu seitó fresc, que sigui gros. Diguem, com a mínim, com el dit del mig. Poseu el seitó a l’aigüera, i amb unes tisores, tallem el cap i treiem les panxes dels peixos. No els rentem.

Preparem uns pots mitjans que tinguin la boca ampla per poder-hi posar els dits. A més de nets, els podem esterilitzar plenant-los durant uns minuts amb aigua bullint. Deixem assecar. Posem la primera cap de sal grossa al cul del pot, i després la primera capa de seitons, arreglant-los perquè no s’amunteguin els uns sobre els altres. Ara una altra capa de sal, una mica de pebre negre en pols, i comprimim bé amb la mà del morter, aprentant bé. Hem de seguir alternant capes fins que arribem a dalt del pot, acabant amb sal. Tapem bé els pots, els hi posem una etiqueta amb la data i conservem durant tres mesos en un lloc fresc i sec.

Al cap de tres mesos és hora de treure els seitons del pot de sal. Ara sí que els esvandirem a sota de l’aixeta, netejant bé tota la sal, treient l’espina i dividint cada peixet en dos filets. Nosaltres a casa hem expirementat que si només els neteges a raig d’aigua, queden una mica salats, i és millor deixar-los en remull mentres els anem netejant, diguem, un quart d’hora. Aquí el gust de cadascú, al punt de salades.

Treiem els filets de l’aigua i els estenem sobre un paper de cuina perquè empapi l’excès d’humitat. Ara les posarem en un envàs de vidre, cobertes d’oli, i amb all picat o no. Això de l’all també és opcional. És molt bo, però si ens pasem amb l’all, ens prendrà sabor a les anxoves. Potser millor el posem només tallat en dos. Sense all són molt bones també, aquí cadascú el seu gust. Conservem a la nevera. Flipareu què bones són!

Anuncis

2 responses

  1. Retroenllaç: Anxoves de sota l’escala | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s