Fideuà

Hola! Aquesta recepta me la va ensenyar l’Anna fa moooooooolts anys. A mi m’agrada perquè és molt fàcil de fer, però molt bona. Es clar que té un petit truc: el fumet. Tinc la costum de només anar publicant allò que vaig cuinant a casa. Per això quan faci fumet de peix, ja us explico com el faig. Però aquesta és la gràcia d’aquesta fideuà: un bon fumet de peix, que jo normalment tinc al congelador. Si tenim això preparat (inclús es pot fer amb el fumet totalment congelat, el poses allà amb els fideus com un bloc de gel), ja tenim el 80% de la fideuà llest. Ingredients:

  • 750 g. de fumet de peix/marisc
  • 250 g. de fideu perla (es pot fer amb fieu petitó, o més gran, d’aquells foradats)
  • 2 o 3 tres cloves d’all.
  • 6 o 8 gambes
  • (tub de calamar)
  • (un grapat de cloïses)

Peparació: Posem una cassola plana al foc amb oli d’oliva i l’escalfem. Hi fregim les gambes senceres, costat i costat. Retirem. Ara hi fregim, a foc més lent, les cloves d’all partides per la meitat. Retirem. Rossegem el fideus. Amb el foc ràpid, anem remenant amb una cullera de fusta fins que el tinguem torradets. Tirem el brou. Salem si cal. Afegim les rodanxes de calamar i/o les petxines, (etc.) Portem a bullir a foc ràpid, fins que els fideus estiguin cuits. Més tres, preescalfem el forn a 200º. Quan els fideus ja hagin begut tot el líquid, i  siguin secs, els enfornem 5 minuts perquè es posin drets. A mi personalment m’agrada servir-la amb allioli i un bon vi negre (per si la pasta no tingués prou calòries, jeje… però es clar, aquest és un plat de cap de setmana:-) Bon profit!

Anuncis

One response

  1. Retroenllaç: Fideuà | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s