Alvocat farcit

Aquest primer plat tan bo me’l va ensenyar un amic meu cuiner fa potser vint anys. Jo crec que aquest és un dels plats que provenen de la nouvelle cuisine i que van fer furor a la meva àrea durant els anys 90. Nutritiu i saludable, ja fa molts anys que el preparo a casa i és tan bo, que el deglutim en dos minuts!

Ingredients:

  • 1 alvocat al punt de maduració
  • Salsa rosa
  • Pinya en almívar o fresca
  • 2 ous durs
  • un grapat de gambes pelades

Preparació:

Pelem i desossem l’alvocat. Trinxem la seva polpa amb una forquilla en un plat. Salem i ruixem amb unes gotes de suc de llimona perquè no se’n oxidi.

Afegim la resta d’ingredients trossejats. Els ous els hem de bullir 12 minuts per fer-los durs, i també i podem tirar les gambes en els darrers minuts per tal de coure-les.

Afegim la salsa rosa. Remenem tot bé. El nom d’aquest plat suggereix que tornem a posar tot el farcit a la pell de l’alvocat, però per raons estètiques i pràctiques, jo prefereixo presentar-lo en una copa de còctel, amb ou dur ratllat per sobre. El podem deixar a la nevera a refredar fins el moment de servir.

Anuncis

4 responses

  1. Està bé aquesta recepta! al principi pensava que això de l’avocat farcit era una mica extrany però de la manera com el presentes tu el trobo més pràctic i igualment estètic! Guai, guai…! L’he de provar, tot i que em dóna que és un plat que vé més de gust cap allà a l’estiu, no?

  2. Retroenllaç: Alvocat farcit | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s