Fajitas

Bé, aquesta recepta la penjo avui perquè he aprés a fer les “tortitas” jo mateixa (que fa temps ho tenia pendent…) i estic força contenta amb el resultat. Ara només cal comprar el sobre d’espècies per a fajitas, la resta, la podem fer de manera casolana i amb els ingredients d’aquí.  Fetes a casa, las tortitas resulten més lleugeres (es poden estirar molt primes) i més bones:

Ingredients (2 persones):

  • 1 pit de pollastre
  • 1 pebrot vermell
  • 2 pebrots verds
  • 1 ceba
  • dos tomàquets madurs però no massa
  • oli d’oliva
  • pebre, sal, orenga, majorala
  • 8 tortitas (barregem 300 g de farina, 50g. d’oli de gira-sol i 100 g. d’aigua bullint. Amassem, fem boles de 50 g. i deixem reposar 20 minuts. Estirem en discs molt fins i planxem sense oli. S’han de menjar calentes)
  • Salsa DIP (tomàquet en conserva, pebrot vermell i verd, ceba, bitxo verd, tàperes, cogombrets i olives neges, amb sal oli, tot trossejat i macerat en pots)/ o formatge.
  • 1 sobre d’espècies per a Fajitas (Old El Paso, etc)

Preparació:

Tallem els filets del pit de pollastre a tires que salpebrem.

En una paella ben gran, posem dues cullerades d’oli d’oliva i coiem els pebrots amb la ceba tallats a tires durant 15 min.

Hi tirem el tomàquet tallat també a bastons, cinc minuts més. Jo sempre que coc tomàquets hi poso orenga. També poso majorana perquè m’encanta.

Mentre tot això va coent podem anar planxant les tortitas, girant-les quan comencen a fer bombolles. Són molt boniques de fer, i el farcit també fa patxoca quan el cuines.

Afegim les tires de pit de pollastre i ho acabem de coure tot bé.

Afegim el sobre d’espècies i remenem durant 3 o 5 minuts, segons les instruccions del fabricant.

Servim a taula amb el formatge fos o la salsa DIP.

Cada comensal es muntarà la seva fajita amb una cullera i la regarà amb cervesa abundant.

Són delicioses!

Una resposta

  1. Retroenllaç: Fajitas | Celler-Adocse

Deixa un comentari