Rosquilles

Aquesta recepta és del llibre del Thermomix. Ens quedaran unes rosquilles igualetes que les que feia la meva iaia, de qui he copiat sobretot, dos plats, les rosquilles, i les empanadilles. També les podem fer sense Thermomix, jo crec; necessitarem una picadora per fer sucre de llustre i una batedora  per barrejar bé la massa.

rosquilles

Ingredients: 

  • 200 g. de sucre
  • La pell d’una llimona, només la part groga
  • 100 g. d’oli de gira-sol
  • 2 ous
  • 500 g. de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 50 g. d’anís
  • Un pessic de sal

Preparació:

Primer triturem el sucre per fer-lo de llustre. Afegim la pell de llimona i ho pulveritzem tot junt.

Afegim la resta d’ingredients excepte la farina i el llevat i barregem 10 segons a velocitat 6.

Posem la meitat de farina i el llevat, 8 segons a velocitat 6. Incorporem la resta de la farina i barregem 15 segons a velocitat 6.

Ha de quedar una massa tova.

Posem un bon toll d’oli en una paella fonda i l’escalfem. A l’oli ben calent, hi anem afegim les rosquilles, que fem amb les mans sucades d’oli (agafem boles de massa, les arodonim i els hi fem el forat al mig. Si no tenim les mans sucades, la massa s’hi enganxa molt.

Haureu d’anar experimentant amb la temperatura de l’oli. En el meu cas, si les fregeixo de les dues cares amb el foc fort, se’m queden crues de dins, o sigui que quan els hi dono la volta, afluixo el foc i les deixo més estona per tal que el coguin bé.

Les anirem posant sobre paper de cuina perquè xucli l’excés d’oli. Finalment, les passarem per sucre de llustre o normal, blanc.

Són MOLT bones (i calòriques)!

Anuncis

2 responses

  1. Retroenllaç: Rosquilles (Thermomix) | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s