Esqueixada amanida

Recepta senzilla, nutritiva, saludable, poc calòrica i frequesta per l’estiu. Tots la coneixem, però crec que no està de més recordar aquestes receptes tan valuoses, que ens poden solucionar un dinar. Jo la preparo en dues versions, aquesta amb bacallà, i la mateixa amb pop gran bullit. Donat que es fa amb hortalisses d’estiu i que es menja fresc de la nevera, la recomanem per aquesta època de l’any.

esqueixada

Ingredients:

  • Pebrot vermell
  • Pebrot verd
  • Ceba tendra
  • Tomàquet verd
  • Bacallà dessalat i esqueixat
  • Vinagre de vi
  • Oli d’oliva
  • Gambes pelades

Preparació:

Dessalem i esqueixem el bacallà (o bulliríem el pop durant 20 o 30  minuts, fins que fos tendre). Posem les gambes en aigua fins que arrenqui el bull, i les colem.

Tallem totes les hortalisses en petits daus. Posem tots els ingredients en un bol, i amanim amb sal, i una part de vinagre per tres d’oli.

Refrigerem durant una o dues hores abans de menjar. Aquest plat es molt bo acompanyat de calamars a la romana, o croquetes.

Anuncis

2 responses

  1. Retroenllaç: Esqueixada amanida | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s