Tomàquets farcits

Aquesta recepta és del tot estiuenca, perquè és freda però sobretot pels tomàquets, que a l’estiu són en temporada i més bons i gustosos. Si teniu la sort de tenir tomàquets de l’hort, aquesta és una de les millors maneres (amb el gaspatxo i el salmorejo) de gaudir-ne.

tomaquets farcits

 

Ingredients:

  • Tomàquets verosos (un punt més madurs que per amanida)
  • Enciam
  • Poma
  • Olives sense os
  • Tonyina
  • Maionesa o oli d’oliva
  • Ou dur

Preparació:

Rentem bé els tomàquets i els partim per la meitat. Amb una cullera, traurem la polpa, les llavors i l’aigua, per deixar-ne només la paret. Ja veureu com una meitat, la de sota, es buida molt bé, però la que té el penjoll, costa una miqueta. Procureu no trencar-los. Retirem les parts blanques o veroses que són dures. Escorrem la polpa amb la mà per treure’n el suc i les llavors. Trinxem ben petit amb el ganivet i reservem en un bol.

A la polpa li anirem afegim tota la resta d’ingredients ben trinxats. Remenem per obtenir una barreja homogènia.

Salem i hi afegim maionesa al gust, o si no us agrada, oli d’oliva.

Amb una cullera sopera, anem farcint els mitjos tomàquets, atapeint bé el farcint i donant-li una forma maca amb la cullera.

Per acabar, ratllem ou dur ben petit per sobre. En aquesta foto ho he acabat ratllant palets de cranc en lloc d’ou dur. És una debilitat que tenim molt, els palets de cranc!

Reserveu a la nevera i serviu ben freds. És una bona idea per portar-los de pícnic. Suquegen una mica, hi podeu posar paper de cuina que vagi absorvint l’aigueta, si els poseu en un contenidor hermètic.

Bon profit!

Anuncis

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s