Peix del dia amb allada

Bé, aquest estiu està resultant molt productiu, en quant a conserves, cuinetes, costura, i posar en ordre tota la casa per preparar l’entrada a la foscor, que en terres de Ponent l’hivern és rigorós i ens ha d’agafar ben preparats…

Doncs fa un parell de setmanes m’he agenciat l’últim llibre d’en Ferran Adrià (m’he esperat dos anys que baixés de preu!), i vaja, vaja, és genial! Com n’hi sap, mare meva! Està molt ben organitzat i editat, les fotos són fabuloses, i ens ofereix molts plats de cuina catalana, mexicana i japonesa (però sobretot catalana), a bon preu, senzills i relativament ràpids d’elaborar i amb ingredients que tenim a mà (tot i que n’hi ha un grapat que jo ni els havia sentit mai!). En general, lectura gastronòmica de luxe molt i molt recomanable del nostre gran cuiner.

Per demostrar la grandesa del llibre, us presento aquesta recepta, econòmica, ràpida, senzilla i saludable. L’Adrià ens presenta una allada senzilla, però molt bona i el resultat és genial.

Ingredients:

  • Peix del dia (llucets, meires…)
  • 3 grans d’all
  • 6 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada de vinagre de xerès

Preparació:

Planxem el peix obert per la meitat amb una mica d’oli pels dos costats. Emplatem.

Preparem la vinagreta. Laminem els grans d’all i els posem en una paella amb l’oli d’oliva fred. L’anem coent a foc suau, fins que comenci a enrossir. Llavors, hi afegim el vinagre i remenem per lligar el refregit d’alls, que salsejarem per sobre el peix. mmmmm!

peixallada

Em tornareu a sentir sobre aquest llibre, hi tinc moltes receptes marcades per provar-les.

Anuncis

One response

  1. Retroenllaç: Peix del dia amb allada | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s