Salmorejo

salmorejo

Sopa freda típica d’Andalusia, similar al gazpacho en quan que l’ingredient bàsic és el tomàquet. Doblement adient per l’estiu, quan els tomàquets de l’hort inunden la meva cuina i he de pensar en com menjar-los i conservar-los. És deliciós fet amb el el Thermomix, i aquí us deixo la recepta pròpia del llibre.

Ingredients (per a 4 persones): 

  • 1 kg. de tomàquets madurs
  • 100g. de pa blanc
  • 2 grans d’all grans
  • 30 g. de vinagre
  • 1 culleradeta de sal
  • 100 g. d’oli
  • Pernil salat

Preparació:

Posem la màquina a velocitat 7 i tirem els alls pelats pel forat per triturar-los ben petits. Parem i hi afegim els tomàquets i sa sal, programant 2 minuts a velocitat 5-7-9 progressiu. Quan estiguin ben triturats els tomàquets afegirem el pa i el vinagre i barregem  durant 20 segons a velocitat 6-8. Amb la màquina en marxa anem tirant l’oli a raig, com si féssim maionesa. Ha de quedat esponjós, com una mousse. Tot el procés el podem fer amb la batedora si no tenim got processador.

El posarem a la nevera fins a l’hora de servir. Abans de posar-lo a taula, hi posarem el pernil tallat petitó per sobre. I a llepar-se els dits!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s