Peres en conserva: ALMÍVAR vs. AL NATURAL

peres1

Doncs això. Han arribat les peres al seu punt just de maduració, es a dir, just abans de començar a madurar, encara dures i verdes. Aquest estiu he decidit fer un experiment. Per un costat, he fet una caixa amb almívar, a lo clàssic! I Per altra banda, una altra caixa de peres les he fet seguint un mètode que he trobat en un llibre d’aquests cutres de conserves que tenia per la meva llibreria de llibres de cuina. Total, aquí us deixo les dues receptes, i d’aquí un parell de mesos, quan en fem el primer tast d’uns i altres, tornaré per avaluar els dos mètodes.

PERES AMB ALMÍVAR

Ingredients:

  • Peres “blanquilla” en el punt abans de madurar
  • Sucre de canya natural
  • Aigua de manatial o mineral
  • Llimons

Preparació:

Prèviament preparem un almívar ben lleuger. Jo he fet una part de sucre per tres d’aigua i el suc de mitja llimona. Fem-ho bullir un minut remenat perquè es desfaci el sucre. Queda de color torradet, es clar.

peres2

Llavors pelem les peres, les tallem a trossos el més grans possible i les anem encabint dins dels pots. Jo crec que no cal esterilitzar prèviament els pots de vidre. Tampoc esterilitzem, per exemple, la forquilla o cullera, o sigui que després de ben nets, doncs ja val. Procurem que quedin ben ajustades al pot.

Per sobre hi tirem almívar fins arribar a 1 cm del tap. Tapem. Els posarem amb aigua a bullir, un minut és suficient. Vigileu no refredar els pots de cop, que peten.

Ja només cal treure els pots, deixar-los refredar, esbandir-los, assecar-los i desar-los. Per l’hivern.

PERES EN CONSERVA AL NATURAL

Bé, prepararem una palangana amb aigua ( no no té clor, millor, clar) i una llimona escorreguda:-)

Posarem una olla amb aigua a bullir, per altra banda.

Pelem les peres i les anem posant a l’aigua freda. Quan acabem de pelar-les i tallar-les totes a trossos grans, les traurem de l’aigua freda i les posarem en l’aigua bullint, entrar i sortir. Va bé una bossa feta de xarxa mosquitera, que jo tinc per escaldar tomàquets, o peres.

Al sortir de l’aigua bullint, les tornem a tirar en l’aigua freda amb llimona. D’allà, les anem agafant amb les mans i les posem als pots de vidre, també ben atapeïdes. Tanquem els pots, els farem bullir molt poc, a penes un minut, hem d’evitar que s’estovin les peres. Desem.

Bé. l’almivar queda marró. Si volem que quedi transparent, millor

amb sucre blanc, però aquí primem la qualitat nutritiva i el sabor. Observo que les NATURAL s’han enfosquit una mica, però passats uns dies no ha anat a més. peres3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s