Panadons de carbassa

IMG_1066

Aquesta recepta està inspirada en els “Panadons d’Ivan,” que són excel·lents, però molt difícils d’aconseguir. Has de suplicar el tal Ivan perquè “per favor” te’n faci un. Així que vam decidir que era millor aprendre a fer-los i ja està. La gràcia està en aconseguir una massa molt i molt fina i toveta, i això, després de molts experiments, ho aconseguim sucant d’oli el panadó un cop cuit i embolicant-lo amb paper d’alumini durant una bona estona. Són deliciosos.

Ingredients

  • 2 ous
  • 600 g. de farina
  • 120 g. d’aigua (o llet) 
  • 60 g. d’oli
  • 1 cullerada de mantequilla
  • 1 culladareta de sal
  • 1 sobre de llevat
  • 60-100g de sucre
  • 800 g.- 1 kg de carn de carbassa

Preparació

Primer ratllem la carn de la carbassa, uns segons al Thermomix, vel. 3 i 1/2.

 

IMG_1056

 

Posem l’aigua, l’oli i la sal al Thermomix. Escalfem 2 min. a 40º. Afegim el llevat, i remenem una mica.

Llavors afegim (els ous), el sucre i la mantega i remenem 2 minuts a 40 graus,  velocitat 3, perquè es desfacin.

Afegim la farina i amassem 1 min. a vel. espiga.

Estirem la massa molt fina sobre el taulell. Per sobre hi afegim un bon gruix de carbassa ratllada, sucre moreno i canella.

IMG_1058

 

Tanquem el panadó, doblegant la vora de la massa cap endins, com si féssim un cosit, i el foradem perquè no s’infli.

IMG_1060

Enfornem a 200º durant 25 min.

Quan els traiem del forn, els hi tirem un raig d’oli per estovar-los i els emboliquem amb paper d’alumini.

IMG_1064

Anuncis

2 responses

  1. Retroenllaç: Panadons de carbassa | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s