Brou de pollastre i hortalisses

broupollastre

Aquest és el brou “de tota la vida.” Segurament cada cuiner/a el fa a la seva manera,  però a mi aquesta recepta, que me la va passar la meva sogra, em surt fantàstica. Faig 16 l. perquè són dues garrafes de 8 litres d’aigua, i em surten 15 envasos d’un litre. De cada envàs surten dos bons plats de sopa. Sobre els envasos per congelar el brou també hi ha moltes possibilitats. A mi els que em van millor són aquests en els quals et venen les olives quan vaig al mercat. El seu tap és hermètic, i la mida en va perfecta.

· 16 litres d’aigua (si ho fem amb aigua mineral o de bona qualitat, millor que de l’aixeta, es clar…)

·2 cebes

· 4 pastanagues

· 6 rossets de 20 cm. d’api

· 3 porros

· tres trossos d’espinada de porc

· 4 o 6 carcanades de pollastre

· 3 trossets de gallina (si hem posat 5 o 6 carcanades de pollastre, no cal posar-hi gallina)

· 16 mandonguilles (500 g. de carn picada de porc i vedella, un ou, pa ratllat, picada d’all i julivert)

· 1 os de pernil. Jo n’he tallat un tros d’uns 10 cm del pernil escurat, però també en venen a la carnisseria.

· sal

Preparació:

Rentem la carn i les verdures amb aigua molt calenta. Ho posem tot en una olla amb l’aigua, excepte la pilota. Quan bulli, afluixem el foc i ho deixem coure unes tres hores. La pilota l’afegim després de 20 minut de cocció.

Deixem refredar. Un cop fred, podem treure amb una rasera la capa de greix que es queda flotant a la superfície.

Colem el brou. Si us agrada, hi podeu posar una mandonguilla, o un coll de pollastre a dintre dels contenidors, per que així la sopa tingui una mica de carn també.

El podem congelar i treure’l quan vulguem menjar sopa.

Anuncis

2 responses

  1. Retroenllaç: Brou de pollastre i hortalisses | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s