Salsa romesco

Aquesta salsa la vaig fer a l’estiu, quan l’hort era ple de tomàquets, i m’estava llegint El menjar de la família, d’en Ferran Adrià. La recepta és seva. La penjo ara que, entrats en temporada de calçots, l’he pogut tastar i comprovar que de les dues versions -una congelada, i l’altra conservada en pots, la segona és potser millor. És boníssima amb els calçots, suau i saborosa, us la recomano:

romesco2

Ingredients:

  • 120 g. de polpa de nyora
  • 100 g. de vinagre
  • 150 g. de llesques de pa rodó
  • 150 g. d’avellanes torrades
  • 1/2 kg. de cabeces d’all
  • 1.250 g. de tomàquets madurs
  • 05 l. d’oli d’oliva
  • 30 g. de sal
  • Pebre

Preparació:

Rostim els tomàquets sencers i les cabeces d’all al for a 200ºC durant uns 45 minuts. Pelem els tomàquets i treiem la carn dels alls rostits.

Fregim les avellanes en una paella amb una mica d’oli, i després hi fregim les llesques de pa.

Ajuntem tots els ingredients en un recipient (Thermomix, batedora elèctrica…), excepte l’oli, i ho triturem tot fins a obtenir una pasta no gaire refinada. Hi anem afegint l’oli i remenem. Posem-hi la sal i el pebre.

Com us deia, jo a l’estiu, la vaig congelar en gotets, i també la vaig conservar en pots, que vaig fer bullir 2 minuts a bany maria. Un cop tastada, jo diria que a bany maria està més bo, i és més pràctic per quan en volem menjar, no cal pensar-hi hores abans.

La podem menjar amb calçots, l’Adrià proposa també patates i cebes al caliu amb salsa romesco, que està prou bo, i després amb xató. Aquest us el presentaré aviat.

romesco

Anuncis

2 responses

  1. Retroenllaç: Salsa romesco | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s