Lluç a la basca

Hola! Aquesta recepta és de la meva mare. Es prepara ràpid, en uns 20 minuts, i és una manera deliciosa, saludable i poc calòrica de menjar peix. Jo us recomano que tingueu al congelador les cloïsses o tellines. Quan estan bé de preu a la peixateria, jo en compro un quilo, i les faig bullir amb aigua bona fins que s’obrin.  D’aquesta manera les poso al congelador en gotets de plàstic amb la seva pròpia aigua, i les trec quan vull fer algun plat com aquest, o un arròs.

lluç a la basca

Ingredients:

  • Lluç tallat a rodanxes
  • Farina
  • 1 pot d’espàrrecs blancs
  • 1 got de tellines amb l’aigua de bullir-les
  • 4 dents d’all
  • un grapat de fulles de julivert

Preparació:

En una cassola posem oli d’oliva per tal que s’esclafi bé. Salem i enfarinem els talls de lluç i els fregim a foc fort per totes dues bandes.

Pellem i tallem a làmines gruixudes els alls. Els escampem per la cassola per a que es vagin rostint.

Afegim els espàrrecs i el seu suc a cassola, així com les tellines i la seva aigua.

Hi tirem les fulles de julivert i una mica de sal. Ho portarem a ebullició. Un cop comenci a fer xup-xup, afluixem el foc, ho tapem i ho deixem coure deu minuts.

Aquest plat és per sucar-hi pa al suquet!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s