Ametllats

ametllatsSi us agraden les ametlles, i els postres secs, i a més a més necessiteu unes calories, doncs aquestes són les postres perfectes. La recepta és d’en Ferran Adrià, del seu llibre Un dinar per la família,  que està resultant molt útil. Podeu comprar les ametlles al pagès (aquí necessitem mà d’obra per trencar-les, jo per sort tinc el Carlitos!), escaldar-les amb aigua bullint un minutet, pelar-les i deixar-les assecar. O podeu comprar-les. Si les compreu amb pell, també les heu d’escaldar i pelar. Si les compreu pelades, valen un ull de la cara. Ara, s’ho val. També podeu comprar farina d’ametlla crua, ja que per fer els ametllats partim d’ametlles moltes.

 

Ingredients (surten 12 amtllats):

  • 1 clara d’ou
  • 135 g de farina d’ametlla crua
  • 135 g de sucre
  • Ametlles marcona torrades

Preparació:

Batim la clara o clares a punt de neu. Afegim la farina d’ametlla i el sucre amb cura per no trencar la consistència de les clares. Barregem i anem agafant porcions amb una cullera (de 20 g), que posem sobre una safata de forn amb paper o silicona. A sobre de cada pileta hi posem una ametlla torrada.

Enfornem a 180º durant 15 minuts. Us quedaran tovets, però quan es refreden es posen més durs.

Són bons acompanyats amb sorbet o gelat de fruites. O pel cafè….

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s