Coca de Sant Joan

Hola!

Suau, saborosa, esponjosa… wow! Estic contenta d’haver trobat aquesta recepta (Corazón de Almíbar) a la xarxa. Havia promès fer la coca i eren les tres del migdia quan vaig arribar a casa ahir, o sigui que havia de ser quelcom senzill, tenint en compte que aquesta és una coca pujada i això demana temps. Però fa calor, i és ben diferent fermentar una massa ara que a l’hivern. Bé, aquí la teniu, no dubteu a provar-la, és fàcil i queda inmillorable.

coca de sant joan

Ingredients:

  • 80 g de sucre
  • 1/2 llimona
  • 400 g. de farina de força
  • 60 g de mantega
  • 2 ous
  • 100 ml de nata
  • 50 g d’anís
  • 12 g de llevat premsat de pastisseria
  • fruites confitades
  • 2 cullerades de llet i un rovell d’ou

Preparació:

Posem el sucre i la part groga de la pell de la mitja llimona al TMX i triturem a velocitat progressiva fins fer-ho pols.

Afegim la nata i l’anís i ho escalfem 2 minuts a 40º. Ara tirem el llevat i triturem a velocitat 3. Amb la màquina en marxa hi afegim els ous pel  bocal.

Ara hi afegirem la farina i barregem 10 segons a velocitat 6. Seguidament programarem 3 minuts a velocitat espiga i durant els dos últims anirem afegint pel bocal la mantega a trossets.

Tapem el got amb un drap i deixem fermentar fins que la massa surti pel bocal. Llavors la posarem sobre un paper de forn en una safata i posarem el forn a pre-escalfar a 200º. Deixem que torni apujar durant una hora, suquem la superfície amb l’ou i la llet batuts i hi posem la fruita pel damunt.

Enformen durant 15 o 20 minuts, fins que es daura la superfície. Tirem sucre blanc per damunt quan la traiem del forn.

Brutal!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s