Crestes

empanadilles

Aquesta recepta és del llibre MASAS, de Thermomix. Saludable, però bastant calòrica per la massa, encara que no tant si les fem al forn. Les podem congelar (en surten unes 22 o 25) i sempre ens poden servir per acabar de completar un àpat, fer un pica-pica, o de plat en sí.

Ingredients:

  • 500 g. de farina
  • 50 g. d’oli
  • 1 o 2 ous
  • 30 g. de mantega
  • 150 g. d’aigua

Farcit:

  • 2 llaunes de tonyina o bonítol
  • 1 pebrot vermell gran escalivat
  • 1 llauna d’olives sense os
  • 4 ous durs

Preparació:

Trossegem tots els ingredients del farcit, i ho salem. Aquí també podem variar el farcit, posant-hi els nostres ingredient favorits…

Preparem la massa. Pesem la farina i reservem. Posem l’oli i l’escalfem 2 minuts a 100º. Afegim la resta d’ingredients (1 sol ou) i remenem a velocitat 6 durant 20 segons. La massa ja està llesta.

empanadilles5

empanadilles4

Enfarinem lleugerament el taulell de la cuina i estirem la meitat de la massa amb el corró.

empanadilles3

Amb un bol o similar, marquem cercles a la massa de la mida desitjada. Jo els fet amb un bol de 12 cm de diàmetre. Acabem de tallar els cercles amb un ganivet i hi posem una cullerada de farcit al centre de cadascun dels cercles.

empanadilles2

Humitegem les vores abans de tancar els cercles, per tal que quedin segellats. Amb una forquilla aixafem bé el tancament de les crestes.

empanadilles1

Les podem fregir amb oli, però seran més indigestes i molt més calòriques. Jo prefereixo pintar-les amb ou batut i enfornar-les.

Pre-escalfem el forn a 180º i enfornem durant 20 minuts, fins que estiguin daurades.

Aneu amb compte! Jo me n’he cruspit tres abans de poder fer la foto!!

Anuncis

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s