Coca de poma “Marta Badia”

cocapoma

Les receptes per fer coca de poma són innumerables, però aquesta és la que més m’agrada (juntament amb la de pasta fullada, que també m’encanta), perquè no té molt greix, és molt ràpida i senzilla de fer, i el resultat és deliciós. És un pa de pessic de poma que ens anirà bé per esmorzars, berenars i postres. La recepta me la va passar la meva companya Marta, i a ella li dedico aquest article. Jo l’he adaptat al Thermomix, és clar, però fàcilment la podreu fer amb instruments més clàssics, que és com la fa la Marta.

Ingredients:

  • 3 ous
  • de sucre
  • de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 30 g. de rom o altre licor
  • 30 g. de llet
  • 20 g. d’oli d’oliva
  • 4 o 5 pomes golden

 

Preparació:

Primerament, pelem les pomes i les posem al robot amb el suc d’una llimona. Trinxem a velocitat 3 durant uns segons. Reservem en un bol. Esbandim el got.

Posem els ous amb el sucre al Thermomix: 5 min., 40º, vel. 3 + 5 min., vel.3

Afegim els líquids (oli, licor, llet) i remenem 30 s. a vel.3.

Afegim el sobre de llevat i la farina, i remenem 1 min. A vel. 1. Acabem de remenar la farina amb l’espàtula amb moviments suaus.

Hi afegim la massa a les pomes i remenem amb l’espàtula perquè quedi una barreja homogènia.

Posem tota la barreja en un motllo (amb mantega i farina perquè no se’ns enganxi) i ho introduïm al forn pre-escalfat a 180º durant 25 o 30 minuts. Comprovem que està cuit amb una agulla.

Podem respostejar amb sucre de llustre.

Anuncis

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s