Mandonguilles amb sípia

Ara que arriba el fred, ve de gust algun guisadet tradicional català com aquest. Jo en cuino dos quilos de carn, fem un àpat, i la resta la congelo; tot i que la salsa es deslliga una mica, són prou bones, sobretot quan et solucionen el dinar!

IMG_2165

Ingredients:

  • Mandonguilles (2kg de carn picada: meitat vedella, meitat porc+pa ratllat+2 ous+ picada d’all i julivert)
  • 2 sípies brutes (les blanques em fan molt fàstic!
  • Tomàquet triturat o en conserva
  • Vi blanc
  • 1 ceba
  • Picada d’all i julivert
  • Un grapat de pèsols.

Preparació:

 En una paella o cassola, fregim les mandonguilles en oli, ben rosades per fora i cures per dintre, però es clar, això va a gustos. Les retirem. Ara courem a foc suau la ceba tallada molt petita. Afegim el tomàquet, que deixarem coure també poc a poc uns deu minuts, perquè s’evapori una mica d’aigua (en posem abundant).

Afegim la sèpia neta i tallada a trossets, la dexem coure uns altres deu minuts.

Posem la picada, li donem una volta perquè es faci una mica, i llavors afegim un bon raig de vi blanc i els pèsols. Pujem el foc, perque el vi es redueixi.

En els últims minuts afegim les mandonguilles i remenem perquè agafin ben la salsa.

També hi podem posar una picada d’ametlles, però personalment crec que no és necessària.

Són mooolt bones.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s