Espaguetis a la vóngole

espaguetis vongole

Deliciosa recepta de peix i pasta que amb una bona copa de vi, està de vici.

La recepta original la tinc en un calendari del TMX, i la gràcia està en utilitzar la vaporera del robot per obrir els bivalves amb el vapor de la salsa, al mateix temps que l’aigua del peix va caient i enriquint la salsa. Si no teniu TMX, imagino que ho podem fer amb una vaporera (o també escorredora o colador metàl·lic) a sobre de la cassola on estiguem coient la salsa. El plat s’ho val!

Ingredients (4 persones):

  • 50 g. d’oli d’oliva
  • 4 grans d’all
  • un grapat de fulles de julivert
  • caiena al gust
  • sal i sucre
  • 1 kg de tomàquet triturat
  • 500 g d’espaguetis
  • 1/2 kg de cloïsses, rossellones o escopinyes (jo prefereixo els últims)

Preparació:

Unes hores abans posarem les escopinyes en remull amb agua mineral salada perquè treguin la sorra.

Posem la maquina a velocitat 6 i hi tirem els alls i la meitat del julivert. Baixem els trossets amb l’espàtula.

Afegim l’oli i programem 3 min, 100º, vel 1. O sigui, sofregim una picada d’all i julivert.

Afegim el tomàquet, la sal, una culleradeta de sucre i la caiena si ens agrada. Fregim a temperatura Varoma durant 15 minuts.

Ara hi posarem el recipient Varoma al damunt, i tornem a programar 10 minuts a temperatura màxima.

Ara és el moment de bullir la pasta. Jo ho faig en una olla al foc, no cal el TMX per això.

Un cop esgotat el temps, comprovem que la salsa és prou espessa. Si la tenim massa clareta, programeu uns minuts més fins que la veieu al gust.

Tallem a trossets amb les tisores la resta de fulles de julivert i les hi tirem a la salsa.

Aboquem els bivalves a la salsa i deixem que es barregin els sabors durant uns minuts.

Mentrestant, posem els espaguetis escorreguts en una font de servir, i la salsa per sobre.

A xarrupar!!!

Anuncis

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s