Espatlla de corder al forn

corder al forn

Quan comprem corder (a Alcampell), comprem el quart de dalt, tot tallat per fer a la brasa. Ara bé, les peces que no es poden fer a la brasa, la punta de la pota del davant i els prims, els faig al forn amb verduretes. A l’Aragó n’hi diuen “ternasco”. A casa meva corder al forn. És un plat senzill, tradicional espanyol, saludable i molt saborós. Amb un bon vi (imprescindible), deliciós. Si no compreu tan corder, aquest plat el pdeu fer amb l’espatlla del corder tallada a la carnisseria amb la serra a trossos.

Ingredients:

  • Espatlla, prims de  corder
  • Patates
  • Ceba
  • Pebrot verd
  • Pastanaga
  • Picada d’all i julivert
  • Timó i romer
  • Sal i oli d’oliva

Preparació:

Preescalfem el forn a 190º. En una safata de pírex (vidre molt gruixut) o similar, hi posem la carn sal pebrada durant 30 minuts, amb rajolí d’oli per sobre.

Mentrestant es fa la carn, anem pelant i tallat les verdures a llesques fines.

Treien la carn del forn i posem totes les verdures i les herbes, sal-pebrem, i hi tirem un bon raig d’oli tot per damunt. Deixem la carn a sobre perquè quedi dauradeta. Tenim la opció de tapar la safata amb paper d’alumini perquè no ens esquitxi tan el forn.

Quan falti un quart d’hora, remenem bé perquè es faci tot homogèniament, i tirem la picada d’all i julivert per sobre de la carn.

Jastà! Xupat no?

Anuncis

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s