Flam de xocolata

flam xocolata

Aquesta recepta li dedico als meus alumnes, que m’han motivat a cuinar-los-hi, perquè es van portar tan bé a la darrera sortida, que ens van felicitar i tot! He de provar de fer-ho amb cacau pur, ja us diré què tal, però mentre…

Entre parèntesis veieu com es fa amb el TMX, però ho podeu fer tot igualment, sempre que tingueu un estri per triturar la xocolata fins fer-la pols.

Ingredients (per 6 raccions):

  • 300 g de llet
  • 60 g de xocolata negra
  • 60 g. de sucre
  • 3 ous
  • 20 g. de sucre per fer el caramel
  • 1 culleradeta de sucre de vainilla (opcional)

Preparació:

Primer piquem la xocolata fins fer-la farina.

Escalfem la llet (2 minuts a velocitat 1) i hi afegim la xocolata. Remenem per barrejar fisn que la xocolata es desfaci (15 segons a velocitat 3).

Anem afegint el ous un a un i el sucre. Batim una mica per barrejar bé. (velocitat 3)

Ara això ho podem posar en flameres individuals o en una de més gran. Hi posem el sucre primer, i posem la flamera al foc, petit però intens, fins fer caramel.

Hi aboquem la barreja, i ho posem dins una safata de forn fonda plena d’aigua (bany maria). Enfornem a 200º durant 25 minuts.

El deixem refredar i el posem a la nevera per servir-lo ben fresquet!

Anuncis

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s