Cigrons amb escopinyes

cigrons+escopinyes

Què bons, aquests cigrons! La recepta és de la revista del TMX, un no  parar de plats de temporada, m’agrada força la revista i quan arriba cada més, m’engresco a provar uns quants plats nous. Alguna l’aniré compartint… tot i que aquesta per exemple, que utilitza el Varoma per vaporitzar les escopinyes i obrir-les, sense el robot seria una pringada, això segur.

Ingredients (4 persones):

  • 800 g. de cigrons prèviament bullits (de l’Alta Anoia, 8 hores en remull i 1 hora bullint)
  • 600 g. de fumet de peix (per exemple, fet amb caps de llucets, ceba, pastanaga, aigua i sal, primer fregit en oli i després bullit mitja horeta)
  • 1 cullerada de pebre roig
  • 500 g. d’escopinyes o cloïsses
  • 300 g. de ceba
  • 2 grans d’all
  • 50 g. d’oli d’oliva

Preparació:

Posem els bivalves en aigua de mar 30 minuts (o amb aigua i sal).

Triturem la ceba i l’all en oli i sofregim 10 minuts a 120º

Afegim el pebre roig i remenem a velocitat 3.

Ara el brou, amb 50 g. de cigrons, que triturarem a velocitat 7.

Programem 10 minuts a 100 º, remenant a l’inrevés.

Escorrem els bivalves en el varoma i ara l’hi posem al damunt. 10 minutets més per obrir-los. Quan acabi, els afegim als cigrons a dins del got i reposem dunant uns minuts.

Podem servir en una font. Hi ha altres receptes que afegeixen vi, picada, ametlles, però aquests són suaus, saludables i súper bons!

 

Anuncis

One response

  1. Retroenllaç: Cigrons amb escopinyes | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s