Tarta de Santiago

tarta de Santiago

Per esmorzar, berenar i per postres, deliciosa aquesta coca. Com que es fa amb farina d’ametlla i només una mica de farina de blat, és molt fàcil de substituïr aquesta per qualsevol altra sense gluten. O sigui, apte per intoleratns a la famosa proteïna.

Ingredients:

  • 250 g. d’ametlles crues i pelades
  • 3 ous sencers i 3 rovells
  • 2 cullerades d/oli de coco (o d’oliva, o mantega)
  • 100 g. de sucre de coco (o altre)
  • la pell d’una llimona
  • 50 g. de farina d’arròs integral (o blanc, o de blat i us senta bé)
  • 2 culleradetes de bicarbonat (o llevat químic, que és el mateix)
  • 1 pessic de sal

Preparació:

Posem a escalfar el forn a 180º.

Glassegem el sucre a 5-7-9. Afegim la pell de llimona i hi tornem.

Afegim les ametlles i programem 12 segons a velocitat 7-9.

Afegim l’oli i els ous i rovells, i barregem a velocitat 6 uns segons.

Afegim el llevat, la farina i la sal i barregem 6 segons a velocitat 4.

Enfornem durant 15 o 20 minuts. Comprovar que està cuit clavant-hi una punxa i comprovant que surt neta.

Es pot congelar a trossos i gaudir-ne per etapes.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s