Pa de motllo integral

Aquesta recepta l’he preparat pels meus alumnes de 6 a 8 anys. Estem fent un projecte sobre el cos humà i l’alimentació saludable, i aquesta és la meva manera de valoritzar el pa integral, perquè normalment, tots/es el mengen blanc. Hem fet uns entrepans i ha quedat demostrat que el pa integral és inclús més bo i saborós que el pa blanc.

La recepta està basada el el llibre de Thermomix Panaderia y bolleria I; que recomano totalment. Hi ha molts pans que el·laboro seguint-lo i tots són deliciosos.

Ingredients:

  • Massa mare:
    • 150 g. d’aigua mineral
    • 25 g. de llevat fresc
    • 10 g de sucre panela
    • 220 de farina de blat de força (ecològica)
  • Massa del pa:
    • 150 g. de farina de blat de força (ecològica)
    • 240 g. de farina de blat integral (ecològica)
    • 15 g. de sal
    • 240 g. de llet (sense lactosa)
    • 60 g. d’oli de girasol
    • llavors de sèsam, lli, rosella…

Preparació (2 hores):

Posem en el got els ingredients de la massa mare i barregem 30 s. a velocitat 4.

Deixem al got fermentar 20 minuts.

Afegim la resta d’ingredients (excepte les llavors). Barregem 15 segons a velocitat 6 i després amassem 2 minuts a velocitat espiga.

Posem paper de forn en un motlle de 30 cm de llarg i hi aboquem la massa, tot procurant que ompli el motlle uniformement.

Deixem fermentar 30 minuts a temepratura ambient, o un parell d’hores a la nevera. Ha de doblar el seu volum.

Mentres, pre-eclafem el forn.

Espolvoregem amb farina per damunt i hi posem les llavors.

Enfornem durant 30 minuts a 200º.

Deixem refredar sobre una reixa perquè no quedi humit.

Ara, ja podem preparar uns bons sandvitxos.

 

 

One response

  1. Retroenllaç: Pa de motllo integral | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s