Empedrat

Empedrat

Dues companyes de feina parlaven l’altre dia d’un plat català que fan sovint, a l’estiu, ja que és fresquet, i si ho preparem al matí, a migdia quan arribem a casa acalorats, és una alegria trobar-lo a la nevera, ben reposadet i fresc. Els vaig demanar la recepta, perquè vaig pensar que seria una bona manera de menjar llegums a l’estiu, quan no venen de gust els guisats més contundents com les llenties estofades o els cigrons amb sípia, que són tan bons a l’hivern.

Aquesta és una recepta típica catalana que pot fer-se amb les variacions que se’ns acudeixin.

Ingredients (x2p):

  • 2 grapats de cigrons secs
  • 1 tomàquet d’amanir gran
  • 1 ceba fresca
  • 2 o 3 trossos de bacallà dessalat
  • (Cogombre)
  • (Olives o olivada)
  • (Ous durs)
  • Sal, vinagre de poma, i oli d’oliva

Preparació:

Si volem cuinar cigrons frescos (que no de pot) haurem de començar la nit abans, posant-los en remull durant 8 hores en aigua mineral.

Al matí següent, els fem bullir en la mateixa aigua, amb una fulla de llorer i sal, durant 50 minuts.

Escorrem i deixem refredar.

Tallem les verdutes a quadradets petits, la ceba, sobretot ben trinxadeta. També hi podem afegir pebrot, cogombre, trossets de pastanaga… però la base serà el tomàquet i la ceba.

Afegim també el bacallà engrunat, el cigrons i l’ou dur, si el volem posar.

Amanim amb sal, vinagre i oli, remenem bé i posem a la nevera.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s