Quina meravella de recepta!
A finals de l’estiu, quan el bonítol està bé de preu (aquest any, a 7€!), en podem comprar uns quants quilos i fer-lo en conserva. Al cap d’uns mesos i durant tot l’any, podem anar menjant els potets amb aquesta meravella.
Aquesta recepta me la van donar la Loli i l’Encarna, de la peixateria Gil de Lleida, que tenen sempre un producte fresc fantàstic.
Ingredients:
- 8 kg de bonítol tallat a rodanxes de 6 o 8 cm de gruix
- 2 litres d’oli d’oliva suau (0.4º)
- 1/2 kg de sal
- 8 litres d’aigua sense clorar
Preparació:
Posem les rodanxes de bonítol, l’aigua i la sal en una olla al foc i ho fem bullir 45 minuts. El deixem refredar per poder-lo manipular bé.
L’anem traient de l’aigua, li traiem la pell i les espines, i anem omplint potets de conserva que tanquin bé, procurant que quedi 1 cm lliure a la part de dalt.
Omplim els pots d’oli, fins dalt de tot, deixant un temps perquè l’oli es pugui escolar bé per tots els racons buits dels pots.
Tapem bé i posem els pots en una olla amb aigua calenta. Els farem bullir 45 minuts. Apaguem el foc i deixem els potets a dintre l’aigua calenta per a què es refredin.
Un cop freds, els retirem, els eixuguem bé i els etiquetem.
Estaran llestos per consumir un cop passats 4 mesos.